DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Sainz szerint otthonról ítélni nagyon könnyű

A Toro Rosso spanyol F1-es pilótája szerint hihetetlenül nehéz és hihetetlenül veszélyes volt a Brazil Nagydíj, kis híján belerohant Kimi Raikkönen Ferrarijába, de az elért eredménnyel elégedett.

A kaotikus Brazil Nagydíj végül nem végződött rosszul Carlos Sainz számára, a Toro Rosso spanyol pilótája ugyan nem tudta megtartani negyedik helyét és hatodikként zárt, így sem lehet elégedetlen az eredménnyel. A körülményeket azonban meglehetősen veszélyesnek ítélte, ráadásul kis híján belerohant Kimi Raikkönen Ferrarijába.

"Nagyon könnyű otthonról azt mondani, hogy 'áh, ezek a srácok miért nem versenyeznek, ez többé már nem is Formula-1', de belülről hihetetlenül nehéz és hihetetlenül veszélyes volt ez a futam" - jelentette ki Sainz. "Kimi pont előttem csúszott ki és tíz méterre voltam attól, hogy 300 km/h-s sebességgel nekimenjek. El lehet képzelni az esetleges becsapódás mértékét."

sainz-tororosso-2016-brazil



"Óriási volt az aquaplaning a pályán. Egyáltalán nem hibáztatom a versenyigazgatót, hogy egy kicsit óvatos volt ilyen körülmények között, mert ez tényleg nagyon-nagyon nehéz volt" - védte meg a két piros zászló miatt kritizált Charlie Whitingékat.

A negyedik helyét végül nem tudta megtartani a spanyol, mert a hihetetlen futamot teljesítő Max Verstappen után Sebastian Vettel is megelőzte, de Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg már nem bírt vele, így megismételte karrierje legjobbnak számító hatodik helyezését. "Nem bánom, elgéedett vagyok a hatodik hellyel is. A negyedik talán lehetsgéges volt - de nem, nem volt az, amikor az extrém esőgumikon is úgy úsztunk fel, mintha slickeken mennénk."

"Nem lehetek ennél elégedettebb, százaz körülmények között két és fél másodperc volt a hátrányunk az élcsapatokhoz képest, majd esőben hirtelen tartani tudtuk a tempójukat. Ez megmutatta, hogy az autónk mennyire jó és szereztünk nyolc pontot, pedig az idei szezontól már senki nem várt többet" - értékelte az elért eredményt Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: