DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

A baleset miatt lett különleges Massa búcsúja

A brazil pilóta saját közönsége előtt törte össze autóját a vasárnapi futamon, a Williams teljesítményért felelős mérnöke szerinte azonban ez adta meg a pillanat szépségét.

Talán egy pillanatra azt is elfelejtettük, hogy verseny zajlik a pályán, miután Felipe Massa kicsúszott, és összetörte autóját a Brazil Nagydíj 47. körében. A rajongóinak az elmúlt 15 évben számtalan érzelmes pillanatot okozó Massa egy brazil zászlóval a vállán sétált vissza a bokszutcába, könnyeivel küszködve, sajátjai éljenzése közepette. A pilótát előbb a Mercedes, majd a Ferrari szerelői is megtapsolták, hogy aztán a Williams-táborban és családja mellett nyugodjon meg. Rob Smedley szerint ettől nem is lehetett volna szebb Massa búcsúja: „Egészen elképesztő volt látni, hogy mekkora szeretet veszi körül” - nyilatkozott az Autosportnak.



„A Mercedeshez soha nem versenyzett és nem is állt közel hozzájuk, mégis, a csapat összes tagja kijött megtapsolni őt. A ferrarisok is így tettek, akiknek nagyon sokat jelentett, de még így is hihetetlen volt. Az ott lévő családja nagyon sokat jelentett neki. Lenyűgöző munkát végzett a Forma-1-ben, és rengeteget tett ezért az országért. Mindannyian büszkék vagyunk rá. Persze ott az a furcsa mellékszál, hogy azt szerettük volna, ha befejezi a versenyt, és erős pozícióban végez, de amit láttunk, sokkal különlegesebb volt számára egy nyolcadik, vagy kilencedik helyen történő célba érésnél.”

Massa balesete és Valtteri Bottas 11. helye miatt a Williams szinte lehetetlen helyzetbe került a konstruktőri negyedik hely megszerzését illetően: jelenleg 27 ponttal állnak a Force India mögött, és még akkor is veszítenének, ha ellenfelük nem szerezne pontot, ők pedig a 3-4. helyen zárnák az Abu Dhabi Nagydíjat. Különösen annak a fényében tűnik elérhetetlennek a negyedik hely, hogy a Williams egy futamon szerzett legtöbb pontja idén 22 volt - az Orosz Nagydíjon végeztek 4. és 5. helyen. „Tudjuk, hogy az autó híján van a tempónak” - tette hozzá Smedley.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: