DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Egy másik Felipe is megérdemli a dicséretet

Bár Felipe Massát ünnepelte a brazil közönség, Felipe Nasr két pontjával a Sauber a Manor elé ugrott az F1-es pontversenyben - a pilóta valóra vált álomról beszélt a futam után.

Felipe Nasrt talán első futama, a 2015-ös Ausztrál Nagydíj óta nem láttuk ilyen remekül versenyezni: a lesajnált és az állásáért küzdő brazil pilóta hibátlanul autózta végig a verseny mind a 71 körét, és sokáig az ötödik helyen autózott, végül azonban meg kellett adnia magát a gyorsabb autóknak. A pilóta még így is kilencedikként ért célba, megszerezve a Sauber idei első pontjait - ami még fontosabb, hogy a hinwiliek ezzel az eredménnyel már a Manor előtt állnak a konstruktőri ranglistán.



„Ez egy valóra vált álom” - nyilatkozta Nasr a Sky Sports-nak. „Két pontot szerezni a hazai versenyemen, itt Interlagosban, ez egészen elképesztő, le sem tudom írni szavakkal. Mindenki számára nehezek voltak a körülmények, de pályán tudtuk tartani az autót. Azt remélem, hogy korábban be tudjuk fejezni a versenyt, hiszen előrébb álltunk, de még így is óriási érzés. A csapatnak ez extra motivációt jelent, és a bajnokság szempontjából is elképesztő.”

„Elég rég volt már, amikor legutóbb pontot szereztem az F1-ben (utoljára a tavalyi USA Nagydíjon szintén félig esős körülmények között zárt kilencedikként - a szerk.), és olyan, mintha a futamot nyertem volna meg. Abból a nehéz helyzetből kiindulva, amiben voltunk, szerintem mindannyian megérdemeljük ezt” - tette hozzá, de arra a kérdésre nem tudott mit válaszolni, amikor a riporter felvetette neki, hogy ezután a Sauber biztosan nem fogja elengedni őt év végén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: