DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Button: Alig várom, hogy vége legyen ennek

Amíg csapattársa simán bejutott a Q3-ba, Jenson Button már az időmérő első szakaszában elvérzett. A brit nyilatkozatában nem is próbálta leplezni, mennyire várja a szezon végét.

Világbajnokként igencsak frusztráló lehet folyamatosan harcolni az autóval, és vért izzadni azért, hogy bekerülj akárcsak a Q2-be - még akkor is, ha sajnos van benne tapasztalatod. A McLaren feljavuló formája ellenére Jenson Button (persze többnyire önhibáján kívül) rendre alulteljesít idén Fernando Alonsóval szemben, a tendencia pedig tovább folytatódott a Brazil Nagydíj kvalifikációján is. Az autójával a harmadik szabadedzésen szintén küszködő brit mindent megtett azért, hogy legalább a második szakaszba továbbjusson, de nem sikerült neki, így csak a 17. helyről várhatja a vasárnapi rajtot.



„Az autó remek egyensúllyal rendelkezett tegnap, tízedik leggyorsabbak voltunk, ma viszont teljesen másképp alakultak a dolgok” - idézte a Motorsport.com Buttont. A brit azért is szomorkodhat, hogy Fernando Alonso csont nélkül bejutott a Q3-ba, és a 10. helyet szerezte meg az interlagosi futamra. „Persze új a motor, új a váltó, új az autó hátsó része, de akkor is… Amikor hűvösebb van, általában nagyobb a hátsó tapadás mértéke, de nagysebességnél annyira megváltozik minden, hogy alacsonyabb sebességre váltva kárt teszel az abroncsokban.”

 

„Semmi ok nincs rá, hogy így legyen, de reggel óta ezzel küszködünk. Azóta le voltunk maradva, és most sem változott semmi. Még egy időmérő van hátra a szezonból, aminek jelen pillanatban nagyon örülök. Az utolsó hat verseny szörnyű volt, de nem igazán tudom, hogy miért” - tette hozzá a brit, aki ebből a hat versenyből két alkalommal is kilencedik helyen zárt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: