DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

Hamilton sokat köszön Ross Brawnnak

Lewis Hamilton bevallotta, milyen fontos szerepet játszott a Mercedeshez való igazolásában az, hogy Ross Brawn az F1-es csapatnál volt, mennyire sajnálta távozását, és mit köszön ma is neki.

Az akkor még csak egyszeres világbajnok Lewis Hamilton 2013-ban csatlakozott a Mercedes istállóhoz, melynek csapatfőnöke akkor Ross Brawn volt. A Ferrarival töltött idő során ikonikussá vált mérnök azonban az idény végén távozott az istállótól, a vezetést pedig Toto Wolff, Paddy Lowe és Niki Lauda triója vette át.

„Szomorú voltam a távozása miatt, mivel amikor a csapathoz érkeztem, a döntésben szerepet játszott, hogy ő is ott van. Aztán, mint ismert, rövidesen távozott, aminek nem örültem” - idézi a crash.net Hamiltont. „Azt hiszem, a sikereink alapja most is az, amit ő épített fel az évek során, fontos része volt annak, hogy létrejöjjön egy talapzat, amit maximálisan elismerek.”



„Szerettem együtt dolgozni Ross-szal. Amikor felnőttem, és a Formula-1-et néztem, Ross a Ferrarinál volt, legközelebb pedig már anyukám konyhájában ültem, és vele teáztam. Azért jött el, hogy beszéljünk a csapathoz való csatlakozásról, és elmondta, mennyire szeretné, hogy náluk versenyezzek. Megtisztelve éreztem magam, hogy akar engem. Nagyszerű volt vele dolgozni, remek atmoszférát teremtett, és megközelíthető volt mindenki számára. Azt hiszem, mindenki jól kijött vele.”

Hamilton még ma is úgy véli, hiába hagyta el a csapatot évekkel ezelőtt Brawn, a mostani sikerekért is köszönet illeti: „Amikor megnyertük a bajnoki címeket, általában megpróbáltam osztozni vele rajtuk, mivel évekig dolgozott a bajnokság megnyerése nélkül, aztán végül nekünk sikerült. A főnökök általában nem játszanak szerepet abban, hogy jobb versenyző legyél, de lehetőséget biztosítanak a fejlődésre, ebben pedig Rossnak kétségtelen szerepe volt” - fogalmazott Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: