DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ennyit spórol Vettel nélkül a Red Bull

Bár a négyszeres világbajnok töredékét kereste meg korábbi csapatánál, mint most a Ferrarinál, a Red Bull mégis megérzi hiányának jótékony hatását: a cég nyereségesebb volt, és kutatásra is több pénz jutott.

A Red Bull Technology - ez a vállalkozás takarja a Formula-1-es csapatot - frissen kiadott pénzügyi jelentése alapján a brit Independent lap számolt be arról, hogy az istálló 2015-ös profitja jelentősen, 26 %-kal megnőtt az egy évvel korábbi adathoz képest. Ez összesen 11,4 millió fontot jelent, ami szinte tökéletesen megegyezik Sebastian Vettel 13 millió fontos fizetésével. (A német a Ferraritól tavaly 40 millió fontot vihetett haza.)



Ehhez képest a Red Bull két tavalyi versenyzője, Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat összeadva 2,5 milliót keresett. Az ausztrál fizetése idén valamelyest emelkedett, Max Verstappent azonban valószínűleg megússza a csapat egy millió alatt - miközben a konstruktőri második hely felé robognak, legyőzve a sokszoros gázsit fizető Ferrarit.

A Red Bull a 2015-ös év során 225,5 milliót költött 235,6 milliós bevétellel szemben, amely elsődlegesen három forrásból származott: a pénzdíjakból, szponzoroktól és az anyacégtől, az energiaitalt gyártó Red Bulltól. Vettel távozása mellett fontos új szponzorok, mint az Aston Martin és TAG-Heuer érkezése segítette őket, cserében 17,8 millióval többet költöttek kutatás-fejlesztésre (98,3 millió fontot), és 36-tal több dolgozót alkalmaztak. Jelenleg 730 munkatárs dolgozik a Red Bullnál, akik összesítve 70 millió font fizetést kapnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: