DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Meggyógyult, visszatért „a régi Frank Williams”

Nemrég aggasztó hírek kerültek napvilágra a Williams istálló alapítójának hogyanlétéről, ám a csapatot irányító Claire Williams most örömmel tudatta, hogy apja hosszú gyógyulási folyamat után elhagyhatta a kórházat.

frank-claire-williams_1



A 74 éves Frank Williamst még szeptember elején, az Olasz Nagydíjat követően szállították az oxfordi kórházba, miután tüdőgyulladás jelei mutatkoztak nála, de a hírt a csapat titokban tartotta egészen addig, amíg az ügyvezető igazgató Mike O’Driscoll a Mexikói Nagydíj hétvégéjén fel nem vázolta a helyzetet.

Szerencsére a világnak nem volt sok ideje aggódni a legendás csapatalapító egészsége miatt, hiszen Claire Williams már csütörtökön, csapata 2017-es pilótáinak bejelentése során közölte a jó hírt apjáról.

„Már otthon van és visszatért a gyárba is. Tüdőgyulladást kapott Monza után, és azóta kórházban feküdt. Felépülése lassan haladt, de örömmel mondhatom, hogy visszakaptuk ugyanazt a régi Frank Williamst, akit ismerünk és szeretünk. Örömmel tölt el, hogy visszatért a csapathoz” - mondta.

Amíg Frank Williams egészsége nem volt rendben, addig a helyettes csapatvezetői posztot birtokló Claire sem utazott el a nagydíjakra, így öt versenyt is kihagyott. Várhatóan Interlagosban sem lesz még jelen, de az abu dhabi szezonzárón már ismét feltűnhet majd a paddockban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: