DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Már 2017-ben elmaradhat a Malajziai Nagydíj

A Malajziai Nagydíj szervezői a csökkenő nézőszámok miatt úgy gondolják, az F1-nek nincs jövője Sepangban - Abu Dhabiban fognak tárgyalni Bernie Ecclestone-nal a futam jövőjéről.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, veszélybe került a Forma-1-es Malajziai Nagydíj jövője, a szervezők ugyanis felismerték, hogy egyre kisebb az érdeklődés a száguldó cirkusz iránt. Idén vélhetően az sem tett jót a versenynek, hogy a korábbi tavaszi időponttól eltérően ősszel, két héttel a másik délkelet-ázsiai megmérettetés, a Szingapúri Nagydíj előtt rendezték azt, potenciális nézőket elvonva Sepangtól. Az elmúlt héten 2021-ig hosszabbították meg a helyszín szerződését a MotoGP futamokat szervező Dornával, az Andrea Dovizioso győzelmével záruló futam pedig teltház előtt zajlott vasárnap.



A Speedweek információi szerint a pálya első embere, Tan Sri Mohamed Azman Yahya, a sepangi F1-es futam malajziai versenyigazgatójával, Razlan Razalival együtt november végén Abu Dhabiba látogat majd, ahol tárgyalni szeretnének versenyük jövőjéről. A pálya szerződése a 2018-as szezon végéig szól, és amíg máshol vért izzadnak azért, hogy meghosszabbítsák a megegyezést, Malajziában azt szeretnék, ha 2017 jelentené a szerződés záróakkordját.

A lap úgy tudja, hogy Ecclestone egyáltalán nem örül az ötletnek, ebben az esetben pedig Malajzia akár a 2017-es futam rendezésétől is elállhat, ebben az esetben pedig a szervezők bíróságon szeretnének érvényt szerezni akaratuknak. A MotoGP esetében minden simán zajlott: „semmilyen nehézségünk nem volta tárgyalások során, mert Sepang és mi is szerettük volna itt tartani a versenyt” - nyilatkozta a sorozat első embere, Carmelo Ezpeleta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: