DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ezért nem ment Alonsónak Mexikóban

A McLaren F1-es versenyigazgatója felfedte három okot is megnevezett, amiért üres kézzel hagyták el az Autodromo Hermanos Rodriguezt - Fernando Alonso különösen sokat szenvedett.

A bíztató USA Nagydíj után nem jött ki a lépés a wokingiak számára Mexikóban: sem Fernando Alonso, sem pedig Jenson Button nem tudott harcba szállni a pontszerzésért. A spanyolnak futam közben említették is, hogy adjon bele mindent, ő viszont kissé ingerülten szólt vissza mérnökének, hogy azt teszi, mégsincs meg az eredménye. Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója elmondta, hogy több dolog is hátráltatta őket, amiért versenyképtelenek voltak Mexikóvárosban.



„Azok után, hogy a 11. és 13. helyen zártunk az időmérőn, nem kell különösebb kommentár ahhoz, hogy végül a 12. és 13. pozíciókban zártunk” - idézte a franciát az F1i.com. „A verseny nagyon kemény volt számunkra, több okból is. Először, az Autodromo Hermanos Rodriguez olyan pálya, ahol elismerten nehéz előzni, ennek eredményeként pedig a pilótáink rengeteg időt töltöttek Carlos (Sainz) Toro Rossója mögé beszorulva.”

„A második ok az volt, hogy le kellett tekernünk Fernando motorját a verseny alatt, mellyel hátrányba került. Harmadszor pedig, némi késlekedés volt Fernando második bokszkiállásánál, amely további két-három másodpercébe került. Az ilyen dolgok megtörténnek - ilyen a versenyzés -, de egy pilóta és a csapat számára mindig frusztráló, ha így van.”

 

A McLaren Interlagostól sokkal jobb hétvégét vár, már csak azért is, mert ez a pálya az egyik legsikeresebb helyszín számukra. „Brazília hullámzó interlagosi pályája teljesen más kihívásokat tartogat. Mivel nem kevesebb, mint 12 alkalommal mi nyertük a Brazil Nagydíjak történetében, amely több, mint bármely más csapat eredménye, reméljük, hogy sokkal jobban teljesítünk majd - bár a 13. diadal még elérhetetlennek tűnik. Viszont pontokban bízunk a hétvégén” - tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: