DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F1

Rosberg Hamilton szélárnyékában bízik

A világbajnokság éllovasa „csak” a második helyről indul a mexikói F1-es futamon, ám szeretne elsőként fordulni az 1-es kanyarban, s ehhez épp a pole-ból startoló Hamiltontól vár „segítséget”.

A Mercedes Mexikóvárosban kibérelte az első sort a kvalifikáció után: bár sokáig úgy tűnt, a Red Bull beleköphet a levesükbe, a végén Nico Rosberg is előhúzott egy második helyet érő időt, így csapattársa és bajnoki riválisa, Lewis Hamilton mellől indulhat a magyar idő szerint vasárnap este 8 órakor startoló versenyen. Bár mögöttük Ricciardo és Verstappen is a leglágyabb keveréken igyekezhetnek támadni őket, ám a német nem tart tőlük, sőt inkább a vezetést szeretné átvenni már a célegyenesben, Hamilton akaratlan „segítségét” kihasználva:

rosberg-hamilton-mercedes-mexiko-1



„Austin jól rajtoltam a lágy gumikon – ugyanolyan jól, mint a szuperlágyakon indulók” – magyarázta Rosberg, akit az F1i.com szakoldal idéz. „Ráadásul elég hosszú az út a 1-es kanyarig, és ez előnyt jelenthetett annak, aki a második helyről indul. Remélem, remek szélárnyékot fogok Lewis mögött, és már az első kanyar előtt az élre állok.”

2015-ben fordított volt a felállás a Mercedesek között: akkor Hamilton indult másodikként, éppen ezért nem is aggódik a Rosberg által vázolt forgatókönyv miatt. „A szélárnyék nagyon-nagyon minimális segítséget nyújt. Tavaly láthattuk, amikor közvetlenül mögötte voltam, hogy alig jelent bármilyen különbséget. Itt sokkal kisebb ennek a hatása, mint más pályákon, de természetesen számolni kell vele, ezért kell jól elkapnom a startot.”

A háromszoros világbajnok egyébként nem csodálkozott azon, hogy a kvalifikáció utolsó pillanataiban Rosberg felzárkózott mögé a második pozícióba: „Sokan meglepődhettek, hiszen sokáig elég messze volt, de ugyanazokkal a beállításokkal rendelkezik, mint én, így tudtam, hogy ha minden összeáll és ő is összerakja a szektorokat, odaérhet. Erre képes az autó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: