DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Ricciardo Vettelt és Hamiltont is büntetné

Hiába végzett végül a negyedik helyen Mexikóban Daniel Ricciardo, mégis roppant frusztráltan nyilatkozott a leintést követően: a Red Bull F1-ese két riválisát is szabálytalannak látta a verseny során.

Daniel Ricciardo is nyakig benne volt a Formula-1-es Mexikói Nagydíj utolsó köreiben történt felfordulásban: a riválisaihoz képest eggyel többször kereket cserélő ausztrál nagy tempóban érkezett meg a már egymással vívó Max Verstappen, Sebastian Vettel párosra, s meg is próbált beszúrni a holland mögött veszteglő németnek, aki azonban keményen védekezett ellene. Sőt, a Red Bull versenyzője szerint szabálytalanul is: a versenyirányítás ugyan még vizsgálja az ügyet, ám a negyedik helyen végző Ricciardónak határozott a véleménye ezzel kapcsolatban.

f1-start-mexiko-redbull-1



„Úgy érzem, Seb pontosan azt csinálta, amire az utóbbi időben mindenki panaszkodott: féktávon bemozdult” – idézi az ausztrál szavait a GPUpdate.net. „Most persze mosolyog, de szerintem nem érdemelte meg a dobogót. Megnyitotta előttem a kaput, én pedig elhatároztam, hogy belülre megyek. Minden jogom megvolt ahhoz, hogy ott legyek, de aztán féktávon rám csukta az ajtót – nem volt hova mennem. Nagyon frusztrál ez az egész.”

Ricciardo azonban nem csak Vettelre volt ideges a leintést követően, hanem a futamgyőztes Lewis Hamiltonra is. A brit még a verseny eleji megmozdulásával húzta ki a gyufát nála, amikor a start után az 1-es kanyarban elfékezte magát, s a füvön átvágva tért vissza az első pozícióba. Az ausztrál szerint a háromszoros világbajnokot is szankcionálni kellett volna:

„Hogy lehet az, hogy blokkolod a kerekeidet, leszaladsz a pályáról, és mégis megtarthatod a pozíciódat? Úgy érzem, büntetést érdemelt volna. Az én szememben ez egy hiba, aminek meg kellene fizetni az árát” – vélekedett Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: