DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ecclestone falakat építene a kanyarokba!

Az F1 túlságosan biztonságosnak tűnik szerinte, mivel a nézők tudják, hogy senki sem fog meghalni – lehet, hogy nem úgy értette, vagy a szavait kiragadták a kontextusból, de ez egy kicsit meredek...

Nem először és nem másodszor hagyják el visszás nyilatkozatok Bernie Ecclestone száját, s ez a mostani is ezek közé tartozik. A Timesnak nyilatkozva a 86. születésnapját pénteken ünneplő üzletember mindössze két évvel Jules Bianchi tragédiáját követően arról beszélt, hogy növelni kellene a veszélyérzetet a Formula-1-ben, mivel a nézők „tudják, hogy senki nem fog meghalni”...

„A régi időkben az emberek úgy jöttek el egy futamra, hogy tudták, hogy valaki meghalhat, ma viszont már úgy érkeznek, hogy tudják, hogy senki nem fog meghalni, ami jó” – mondta Mr. E, majd így folytatta: „Ha cirkuszod van, és kötéltáncost léptetsz fel, az emberek ámulni fognak, ha 15 méter magasan csinálja meg a produkciót, ha viszont csak egy méterre van a földtől, akkor azt mondják, hogy ezt ők is meg tudják csinálni.”

f1-fal



Ecclestone úgy érzi, hogy a versenyek túl biztonságosnak tűnnek, amihez az is hozzájárul, hogy a versenyzők következmények nélkül elhagyhatják a pályát – épp ezért ezen kellene változtatni: „A tervem az volt, hogy építsünk a kanyarokba negyven centi magas falakat. Állandóan azt szajkózzák, hogy a versenyzőknek nem kellene elhagyniuk a pályát, én pedig ezzel biztosíthatnám, hogy nem fogják.”

 

„Bakuban nem hagyták el a pályát idén, s Monacóban vagy Szingapúrban is ritkán látok ilyesmit. És ha végiggondoljuk, ezek egészen jó versenyek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: