DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Austin naptárreformot akar Mexikó miatt

A Circuit Of The Americas vezetője, Bobby Epstein bevallotta, nem örülnek, hogy a mexikói futam egy héttel követi Austint, és azt ajánlja, tegyék el egymás mellől a két amerikai F1-es versenyt.

Akárcsak tavaly, idén is egy hét választja el az USA és Mexikói Nagydíjakat a versenynaptárban, a 2017-es előzetes tervezetben pedig már két hét lesz a futamok között. Bobby Epstein mindenképp szeretné elérni, hogy a jövőben akár hónapok válasszák el a két versenyt, mivel Mexikóváros közelsége komoly hatással van a futamra kilátogatók számában - mindezt annak ellenére, hogy idén rekordszámú, 269889 fő látogatott ki Austinba a hétvége során.



„Mexikónak nagy hatással volt tavaly, tudtuk, hogy ez fog történni” - nyilatkozta az amerikai az Autosportnak. „Biztosan nyereségesebb lenne, ha Mexikót és Texast elválasztanánk egymástól a napárban, személy szerint három vagy négy hónapnyi távolságra gondoltam. Ha valaki két utat tervez Észak-Amerikába, nem kellene közvetlenül egymás mellé helyezni ezeket a futamokat. Mexikót inkább Kanadával raknám párba, mivel itt nagyon meleg van júniusban és júliusban, nem olyan kellemes az időjárás, mint most.”

A tavalyi események tekintetében a COTA több szempontból is szerette volna bebiztosítani magát. Csökkentettek a jegyárakon, visszafizetési garanciát vállaltak az időjárási viszontagságok esetére, a fiatalabb generációt pedig Taylor Swift szombat esti koncertjével szerették volna közelebb csalogatni a Forma-1-hez. „Bármely esemény első événél joggal várhatod, hogy akkor lesz a legnagyobb az érdeklődés, hiszen rengetegen az újdonság varázsa miatt mennek el. De ha egy nagydíj sikeres lesz, három-négy éven belül ismét növekedni fog az érdeklődés. Egyre gyakrabban látunk visszatérő látogatókat, és több ember szemében ez az egész kezd hagyománnyá válni” - tette hozzá Epstein.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: