DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Rosberget nem hozza lázba a bajnoki cím

A német pilóta 26 pont előnye Lewis Hamilton előtt azt jelenti, hogy már a hétvégi Mexikói Nagydíjon megszerezheti első F1-es bajnoki címét, ám ez nem nagyon izgatja a tabella éllovasát.

Ha megnyeri a Mexikói Nagydíjat, Lewis Hamilton pedig nem végez előrébb a 10. helynél, Nico Rosberg bajnoki címet ünnepelhet Mexikóvárosban. A német pilóta csakis ebben az esetben szerezheti meg már most pályafutása első titulusát, azonban őt kevésbé izgatja a téma, mint környezetét. „Persze ezt én is tudom, egyértelmű a számítás, hiszen mindenki ezt mondja nekem” - mesélte a verseny után Rosberg.



„Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy részese lehetek a bajnoki csatának a szezon végén, nem is kérhetnék többet ettől. De számomra inkább az a fontos, hogy egyszerűen álljak hozzá ehhez. Arra kell koncentrálnom, hogy mi működik a legjobban, hogy én mit szeretek a legjobban. Teljesen Mexikóra összpontosítok, ennyi az egész” - tette hozzá a német pilóta, aki tavaly megnyerte a szezon utolsó három futamát, amelyeket most minden alkalommal bajnoki esélyesként fog várni.

Az USA Nagydíjat követően egyébként Rosberg cáfolta, hogy csak a második helyre törekedett volna - mint ismeretes, a német pilóta akkor is bajnok lesz, ha a hátralévő futamok mindegyikén közvetlenül a brit mögött végez, ebben az esetben öt pontos előnnyel hódítaná el év végén a legfényesebb trófeát. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: