DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hamilton: Hinnem kell, hogy Nico nem akar kilökni

Lewis Hamitlon őszintén beszélt arról, hogyan éli meg, hogy csapattársának jobb esélyei vannak az idei bajnokság megnyerésére. A brit nem mondja ki, hogy Rosberg megérdemelt bajnok lenne, számára azonban nem is olyan fontos a negyedik cím.

Hamilton abba a nehéz helyzetbe került a szezon során őt végigkísérő gyenge rajtok és megbízhatósági gondok révén, hogy hiába nyerné meg a hátralévő három futamot is, Rosbergnek mindig elég lenne csak egy hellyel mögötte befutnia ahhoz, hogy megőrizze pontelőnyét.

hamilton-rosberg-montreal



Austinban a Sky Sports kommentátora, Martin Brundle készített interjút a brittel, aki honfitársának kifejezetten nyíltan mondta el véleményét a dolgok jelenlegi állásáról. Amikor például Brundle felvetette, hogy Rosbergnek a továbbiakban már a barcelonaihoz hasonló kettős kiesések is segítenének célja elérésében, így a német rámenősebb lehet az egymás elleni csatákban, Hamilton a következőképp felelt.

„Nem gondoltam erre, amíg most meg nem említetted!” - mondta harsány nevetéssel, majd azonnal komoly hangnemre váltott. „De hinnem és bíznom kell abban, hogy ő nem ilyenfajta versenyző, függetlenül a múltbéli vele kapcsolatos tapasztalataimtól. Szóval hiszem azt, hogy tisztességes lesz a küzdelmünk.”

Feltűnő volt továbbá, hogy a kérdésre, miszerint Rosberg megérdemelné-e az idei év bajnoki címét, Hamilton óvatosan kerülte az „igen” szó használatát:

„Nos, elvégezte az előtte álló munkát, és nem volt semmilyen műszaki problémája. Egyetlen kiesését akkor jegyezte, amikor összeütköztünk, de egyébként nagyon jó megbízhatósági sorozatot tudhat maga mögött, ezzel pedig megtette, ami a feladata volt. Ami azt illeti, hogy ki érdemelné meg és ki nem, ő tényleg mindent megtett, és szerencséjére nem kellett velem megküzdenie egyenlő megbízhatósági feltételek mellett.”

Dppi_00116017_860

Hamilton persze három világbajnoki címével és 50 futamgyőzelmével már így is az F1 legsikeresebb pilótái közé tartozik, így arra a kérdésre, hogy mennyire lesz csalódott, ha idén kicsúszik a kezéből a negyedik, felszabadultan, kissé nemtörődöm stílusban reagált.

„Én már most azt várom, hogy mehessek síelni az év végén! És egyáltalán nem számít, hogy mi fog történni a következő hetekben, mert akkor is el fogok menni síelni, és akkor is azok lesznek a legjobb napjai az évemnek, amikor megküzdhetek a lejtőkkel. Aztán ott a családom, jön a karácsony, szóval rengeteg nagyszerű dolog vár rám. A problémáink miatt ez az év nehéz volt, de ami nem öl meg, az csak erősebbé tesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: