DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

McLaren: Egyszerűen nem vagyunk elég jók

Ron Dennis elárulta, hogy egy tízes skálán hányasra értékeli a wokingi F1-es istálló 2016-os szezonját, de beszélt Jenson Button szerződéséről és a 2017-es várakozásokról is.

A sok önbizalomtól duzzadó, elégedett nyilatkozat után legutóbb már kevésbé látta pozitívan a helyzetet Yusuke Hasegawa, a Honda Formula-1-es projektjének vezetője, most pedig Ron Dennis is kevésbé elégedett vélemény fogalmazott meg a McLaren idei szereplésével kapcsolatban. A wokingiak jelenleg a hatodik helyen állnak a konstruktőri pontversenyben 62 ponttal, egyéniben pedig a 11. helyre elég Fernando Alonso 42 egysége.

button-mclaren-2016



"Hogy hányasra osztályozom a szezonunkat? Egy tízes skálán ötösre" - mondta Ron Dennis. "Egyszerűen nem vagyunk elég jók. Azért vagyunk itt, hogy versenyeket nyerjünk és nem nyerünk, de jó irányba haladunk." A következő idényben azonban nagyobb előrelépést várnak az istállónál, hiszen a 2017-es szabályok miatt nagyobbat fejlődhet a Honda motorja és a megváltozó aerodinamika miatt az autó is hatékonyabbá válhat.

"Az új erőforrásunk már tesztpadon van, hónapokkal korábban, mint az előző szezonban. Eléggé előrehaladott állapotban vagyunk, nagy lépéseket tettünk meg. Ahogy mindenki más, úgy mi is azt gondoljuk, hogy a jövő évi autók négy, öt, vagy akár hat másodperccel is gyorsabbak lehetnek és szerintem itt kezdenek majd el igazán kiemelkedően teljesíteni a legjobb pilóták."

A McLaren-főnök hangsúlyozta Jenson Buttonnal kapcsolatban, hogy nem visszavonulásról beszélünk és ha Fernando Alonso 2017 végén elköszön, visszatérhet a brit. "Szerintem nagyon unatkozni fog és ismét éhes lesz, a lehetősége pedig meglesz ugyanúgy. Azt akarjuk, hogy ássa bele magát a fejlesztéseinkbe és nem akarjuk, hogy ezek az adatok más csapathoz kerüljenek, így leszerződtünk vele 2018-ig. Amiatt nem aggódom, hogy túl sok a jó pilótánk."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: