DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamiltonnak hiányozni fog Button

A két brit három évig versenyzett egymás mellett csapattársakként, a címvédő pedig úgy véli, a somerseti nélkül kicsit üres lesz az F1-es paddock a következő szezonban.

Miután a Brawn GP-vel megnyerte a világbajnoki címet, Jenson Button a McLarenhez igazolt, Lewis Hamilton mellé. A páros mindig jól kijött egymással, de sajnos egyszer sem tudták világbajnoki címhez segíteni a wokingi gárdát. A rajongók nagy örömére azonban többször is emlékezetes csatát vívtak a pályán, elég csak a 2010-es Török, a 2011-es Kanadai, valamint a 2012-es Brazil Nagydíjat említeni. Button a szezon végén ideiglenesen szögre akasztja a bukósisakját, egykori csapattársa pedig sajnálja, hogy 2009 világbajnoka jövőre nem lesz ott a rajtrácson.



„Hosszú éveken keresztül volt meghatározó pilótája a sportágnak” - idézte Hamiltont a Crash.net. „A Forma-1-nek nagyon sok előnye származott belőle. Emlékeszem, ahogyan otthon ültem, és néztem az első futamát. Még középiskolába jártam, és abban reménykedtem, és egyszer én is ott leszek majd, és furcsa, hogy ma mindketten itt vagyunk” - tette hozzá a háromszoros világbajnok, akit Button három együtt töltött szezonjukban egyszer, 2011-ben tudott legyőzni.

Persze Button monzai bejelentése idején elhintette, hogy 2018-ban akár visszatérhet, erre kevés az esély, hiszen Stoffel Vandoorne-nal minden bizonnyal hosszú távra tervez a McLaren, Fernando Alonsóval kapcsolatban pedig nemrég röppent fel a hír, hogy akár 2020-ig a wokingiak kötelékében maradhat majd. „Nagyon fog hiányozni, de egyszer mindannyian elmegyünk majd, és valaki más fogja átvenni a helyünket. Velem is ez lesz majd, az élet viszont megy tovább. Biztosan véghez fog vinni nagyobb és jobb dolgokat is, és folytatni fogja a fejlődést” - tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: