DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

A Renault két vezérpilótát akar

Miután Nico Hülkenberg révén viszonylag nagy nevet szereztek meg a franciák, újabb céljuk az, hogy két, hasonlóan erős pilótával álljanak rajthoz a 2017-es F1-es szezonban.

A Renault néhány nap találgatás után pénteken hivatalosan is bejelentette, hogy egyik autójukat Nico Hülkenberg fogja vezetni a 2017-es szezonban. A német leigazolása viszonylag hirtelen jött, és ugyanilyen sebességgel kaphatja meg csapattársát a következő évadra. A franciák mindenképpen (potenciális) élpilótát szerettek volna igazolni - Hülkenberg bizonyított, hiszen megnyerte az A1GP-t, az F3-as Euroszériát, újoncként a GP2-t, tavaly pedig a Le Mans-i 24 órást, a Forma-1-ben azonban idáig elkerülte a szerencse, és még a dobogóra sem tudott felállni.



Frederic Vasseur, a Renault csapatfőnöke úgy véli, hogy akkor lehet igazán sikeres alakulata, ha Hülkenberghez hasonló kaliberű pilótát sikerül mellé találniuk. „Miért ne lehetne két vezérpilótánk?” - nyilatkozta a francia a L’Équipe-nek. „A Mercedesnél ez tökéletesen működik. Nem hiszek abban, hogy legyen egy élversenyzők, a másik pedig az árnyékában versenyez. A teljesítmény küzdelem útján nő. Nézzék csak meg a Mercedest: a csata a csapatot is hajtja előre, ezért az a célunk, hogy két egyformán tehetséges versenyzőnk legyen.”

 

Ez akár a híresztelések alapján meg is valósulhat, ugyanis a szakma nagy része Esteban Ocont tippeli Hülkenberg csapattársának. „Minden versennyel egyre több információhoz jutunk. Ocon teljesítménye nagyszerű volt csapattársához képest Suzukában, remek Japán Nagydíjon van túl” - tette hozzá Vasseur. A francia pilóta mellett a Renault jelenlegi párosa, Kevin Magnussen és Jolyon Palmer is versenyben van az ülésért, ahogyan Valtteri Bottast is szóba hozták már az enstone-iakkal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: