DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ezért nem esik sok szó Bianchiról

A tavaly elhunyt francia versenyző emléke továbbra is él a rajongókban, de néha úgy tűnik, hogy az F1 világa mintha megfeledkezett volna róla - ketten is elmondták, hogy miért.

Éppen egy hete volt a második évfordulója annak, hogy Jules Bianchi életveszélyes balesetet szenvedett Suzukában, ennek apropóján pedig több pilóta, közöttük Lewis Hamilton is megemlékezett a néhai francia pilótáról, aki 2015. július 17-én adta fel a küzdelmet, és költözött az égi versenypályákra.



A közösségi médiában olvasható versenyzői megnyilatkozásoktól, és néhány, minden pályán megtalálható zászlótól és transzparenstől eltekintve a Forma-1-es paddockban már nem esik annyi szó Bianchiról, mint egy évvel ezelőtt. Mindezt annak ellenére, hogy az elhunyt versenyző édesapja, Philippe Bianchi folyamatosan harcolt azért, hogy minél többet tudjon meg a fia életébe kerülő balesetről, melynek kapcsán véleménye szerint az F1 elöljárói titkolnak előle valamit.

Talán éppen emiatt honol csend Bianchi körül - John Booth, a Marussia akkori főnöke, a Toro Rosso jelenlegi technikai igazgatója nem is nagyon szeretné feleleveníteni a történteket, ami érthető is, hiszen Maria de Villota 2013-as elvesztése után Bianchi is egy Marussia-autóban elszenvedett baleset következtében halt bele sérüléseibe. „Ez egy olyan fejezete az életemnek, amit lezártam” - nyilatkozta Booth a holland De Telegraafnak.

Max Verstappen éppen azon az ominózus Japán Nagydíj hétvégéjén kezdte meg F1-es pályafutását, ugyanis először kapott lehetőséget arra, hogy versenyhétvége keretein belül vezesse a Toro Rosso autóját. A holland szintén nem nagyon akart belemenni a Bianchival kapcsolatos visszaemlékezésekbe. „Ha folyamatosan beszélsz róla, soha nem tudod lezárni ezt a szakaszt az éledben. Ami engem illet, olyan keveset próbálok rá gondolni, amennyit csak lehet” - fűzte hozzá Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: