DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Bianchi apja szerint az F1 valamit titkol előle

Nemrég volt két éve, hogy Jules Bianchi Suzukában halálos balesetet szenvedett, édesapja pedig továbbra sem tudja megemészteni, hogy milyen kevés információ látott napvilágot az esetről. A francia szerint az F1 elöljárói valamit titokban tartanak előle.

Jules Bianchi tavaly július 17-én költözött az égi versenypályákra, az F1 világa mégis hasonlóan szomorú dátumként jegyezte fel 2014. október 5-ét, a Japán Nagydíj napját, amikor a francia pilóta elszenvedte halálát kiváltó balesetét. Noha a teljes igazság azóta sem derült ki, a motorsport világa megemésztette a pilóta elvesztését, családja azonban nagyon nehezen teszi túl magát rajta.



Philippe Bianchi, Jules édesapja néhány héttel ezelőtt azt követelte a FOM-tól, hogy adják ki a baleset felvételeit, a tragédia évfordulója kapcsán most ismét megszólalt, és hasonlóan szomorú módon kérte a sportág vezetőit, hogy vallják be, mi történt pontosan azon a viharvert suzukai napon, két évvel ezelőtt.

„Nyilvánvaló, hogy nehezünkre esik megemészteni, mert az eredmény és a minimális vizsgálat egyáltalán nem elég” - nyilatkozta Philippe Bianchi a Canal Plus-nek. „Úgy vélem, nem voltak normálisak a körülmények, ezért nem kell azt mondani, hogy Jules felelős a balesetért. Nem akarom, hogy ez ismét megtörténjen, de így is mi hiányzik nekünk a legjobban? Az igazság. Az a legfontosabb, mert nagyon nehéz megemészteni ezt olyan módon, ahogyan azt tőlünk kérték. Szinte lehetetlen. Egyértelműen rávilágítottunk, hogy alapvető hibák történtek.”

Bianchi apja hozzátette, hogy az F1 elöljárói „rejtegetnek valamit”: „Példának okáért számtalanszor kértük már Jules fedélzeti kamerájának felvételeit. Hivatalos képekre van szükségünk a FOM-tól, hogy megértsük, mi történt, de sosem kaptuk meg őket” - tette hozzá a francia, aki az ominózus suzukai verseny óta nem nézett F1-es futamot. „Csak azt akarjuk, hogy tiszteljék Jules halálát. Óriási űr van az életünkben, ez a détum pedig szörnyű számunkra. Azóta semmi sem ugyanaz - semmi lesz ugyanaz, mint azelőtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: