DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Massa szerint nagyon furcsák a szabályok

A szezon végén visszavonuló brazil F1-es pilótát megrótták azért, mert túl lassan haladt a suzukai időmérőn, ő azonban nem érti, hogy miért kellett ilyen szigorúan eljárni vele szemben.

Felipe Massa számára nem jött össze túlságosan a Japán Nagydíj időmérője, hiszen a 12. helyről várhatta a rajtot, a futamon azonban kifizetődött, hogy a Williams egy kiállásos stratégiát dolgozott ki pilótái számára. A brazil bejutott a top 10-be, ráadásul sikerült megelőznie csapattársát is, kilencedik lett, amivel két pontot gyűjtött csapatának. Persze a Force Indiával szembeni küzdelemben ez még mindig kevés, hiszen a silverstone-iak pilótái tíz egységet gyűjtöttek össze a grove-iak három pontjával szemben, így megszilárdították negyedik helyüket a konstruktőri bajnokságban.



Felipe Massa számára azonban már miatt is negatív kicsengésű marad a suzukai hétvége, hiszen az időmérő után Kevin Magnussennel egyetemben megrovást kapott. A williamses állítólag túl lassan haladt egyik bokszba bevezető körén a kvalifikáció második szakaszában, amit nem néztek jó szemmel a versenybírák. „Azt hittem, úgy fogom befejezni a karrieremet, hogy nem kapok semmiféle megrovást, de ez nem volt lehetséges” - nyilatkozta a brazil az UOL Esportének.

Massa elmondta, hogy kicsit összezavarják a szabályok, melyek meghatározzák, hogy a pilótáknak egy adott sebességgel kell megtenniük levezető körüket, ő pedig túl lassú volt a pályán. „Van egy kijelzőnk a kormányon, de sajnos nem működött. Persze lassú volt, de mindig olyan lassan mész, ahogyan csak tudsz, ezért úgy gondoltam, hogy minden rendben ment. Senki sem közeledett hozzám - egyszerűen túl lassú volt a kör. Kicsit furcsák a szabályok” - tette hozzá a brazil, aki jelenleg 10. helyen áll a pontversenyben, 11 egységgel Nico Hülkenberg mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: