DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

A héten végre dönthet a Renault

Már Hülkenberget is szóba hozták a csapattal, melynek jövő évi versenyzőiről továbbra sem lehet tudni. Magnussen opciója pénteken lejár, ezért lehetséges, hogy végre hallunk érdemi hírt a francia F1-es istállóról.

Bár már csak másfél hónap van vissza a Formula-1-es szezonból, és egyre több versenyzői ülés sorsa tekinthető eldőltnek, továbbra sem tudni arról, ki lehet ennél a csapatnál a befutó. A Japán Nagydíj hétvégéjén az Auto Bild lapban újabb pletyka jelent meg a két kiadó hellyel rendelkező csapat kapcsán, mely szerint Nico Hülkenberg köthet ki az alakulatnál. Talán ezen a héten már többet fogunk tudni.



„A versenyzők kiválasztása nagyon fontos döntés” – mondta Frederic Vasseur csapatfőnök a dán TV3 csatornának. „Nem csupán a teljesítmény miatt az, hanem a versenyzők kulcsfeltételei a motivációnak és technikai tudásnak is. Hosszú távon akarjuk elkötelezni magunkat, ezért abszolút biztosnak kell lennünk. Egy ponton döntenünk kell. Ismerjük a versenyzői piacot, a csapatunk helyzetét, így jövő héten le kell ülnünk, hogy meghozzuk ezt a döntést.”

A csapat két versenyzője, a 7 pontot gyűjtő Kevin Magnussen, valamint az 1 egységgel rendelkező Jolyon Palmer sem tud sokkal többet a jövőjéről. Ami biztos, a Renault október elejéről október 14-re (péntek) hosszabbította meg a Magnussen szerződésében levő 2017-es opciót. Ennek lejárta után a dán szabadon igazolhat, így a Renault érdeke az lenne, hogy még az időpont előtt megegyezzen a versenyzővel, amennyiben szándékában áll megtartani őt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: