DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Ricciardo szerint Japánban is legyőzhető a Mercedes

A Mercedes sepangi megbízhatósági gondjain, na meg a Red Bull hagyományosan jó suzukai tempóján felbuzdulva Daniel Ricciardo nem tartja elképzelhetetlennek, hogy ez a hétvége sem lesz könnyű sétakocsikázás a címvédőknek.

Ricciardo az elmúlt hétvégén negyedik győzelmét aratta, miután képes volt profitálni a Mercedesek balszerencséjéből: Nico Rosberget a rajtnál pörgették ki, Lewis Hamilton alatt pedig az élen haladva állt meg az autó. A brackley-i alakulatnál a történtek után kissé aggódnak a megbízhatósági gondok miatt, és már jelezték is, hogy elővigyázatosságból a továbbiakban kissé módosított paraméterekkel működtetik majd erőforrásaikat.

ricciardo-suzuka



„Ez közelebb vihet minket hozzájuk” - bizakodott Ricciardo, aki továbbra is támadószellemben léphet fel a kevesebbet kockáztató két bajnoki riválissal szemben. „De ha el is felejtjük az előző hétvégi történéseket, korábban is úgy tekintettünk erre a versenyre, hogy itt kicsit elléphetünk a Ferraritól. Ha pedig vizesek lesznek a körülmények, a Mercedeshez is nagyon közel lehetünk. Emlékszem, hogy a 2014-es itteni esős versenyen is nagyon jó volt a tempónk. Még kicsit gyorsabban is köröztünk a Mercedesnél, pedig akkor jelentősebb volt a technikai hátrányunk velük szemben, mint most. Száraz pályán és időmérős tempóban még biztosan lesz egy kis előnyük, de szerintem fél másodpercen belül tarthatjuk a körönkénti lemaradásunkat.”

Ricciardo több mint két évet várt arra, hogy a 2014-es Belga Nagydíj után ismét felállhasson a dobogó tetejére, ezért úgy érezte, hogy a sors már adós neki egy sikerrel; annál is inkább, hiszen Monacóban a csapata hibájából veszítette el a győzelmet, most pedig a Magyar Nagydíj óta Monza kivételével minden futamon dobogón állt.

„Az önbizalmam szerintem azon a szinten áll, ahol lennie is kell. Persze nem akarom túlértékelni sem a történteket, mert ha túlságosan elégedetté válok, annak szerintem fordított hatása lenne” - magyarázta.

„Jó érzés volt győzni, bizonyos tekintetben egy kis megkönnyebbülést jelentett. Remek most a legutóbbi futam nyerteseként sétálgatni a paddockban, de persze amikor a sisakot felhúzom a fejemre, minden visszatér a megszokott kerékvágásban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: