DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

A McLarennek nem különleges verseny Japán

Nem tudjuk, mit szólnak hozzá a hondás kollégák, de a McLaren részéről Eric Boullier Suzukát ugyanolyan versenynek tartja, mint az összes többit, nem érzi, hogy plusz nyomás lenne a csapaton.

Miután a Mercedes pusztán főszponzora, a Petronas miatt hazai versenyének tartja Malajziát, Fernando Alonso pedig ódákat zengett a Japán Nagydíj hangulatáról és a közönségről, azt gondolnánk, a Honda miatt a McLaren Suzukát tartja a legfontosabb versenyhelyszínnek, ahol a motorszállító vezérkara előtt törekszenek arra, hogy különleges eredményt érjenek el, főleg a biztató szingapúri és sepangi futamai után. Eric Boullier versenyigazgató szavaiból más érződik:

„Ez is csak olyan verseny, mint a többi. Igen, fontos a partnerünknek, a Hondának, sok figyelem fog rájuk szegeződni, sokan lesznek jelen a Hondától. De ami engem illet, nekem pont olyan, mint Austin vagy Silverstone. Több ember lesz a vendéglátó egységben, de ettől a verseny nem lesz más” – idézi a motorsport.com Boullier-t.



A McLaren francia vezetője számára a legnagyobb különbséget a kötelezettségekkel teli hét jelenti majd: „Nagyon sűrű lesz, mivel a világnak ebben a részében vagyunk, megragadjuk a lehetőséget, hogy ne csak a Hondát, hanem sok más japán partnert is meglátogassunk, és személy szerint én is ott leszek bizonyos rendezvényeken különböző partnerekkel. Sakurába (a Honda főhadiszállására) legalább kétszer elmegyek.”

Malajziában mindkét autóval sikerült a pontszerzés – csupán harmadszor idén – és a virtuális biztonsági autós fázisokkal a szerencse is kedvezett a McLareneknek: „A csapat a pontszerző helyeken végzett, a Toro Rosso nem szerzett pontokat, ami tökéletes forgatókönyv. Sok incidensből profitáltunk, de ami még pozitívabb, hogy mindkét versenyző nagyon jól szerepelt, a stratégia megfelelő volt, és a csapat is jó munkát végzett. Három kiállásra váltottunk, amivel kisebb szerencsénk volt – pontosabban annyira nem is, mert az utolsó VSC nem jött jól Jensonnak. Továbbra is fejlődnünk kell, és felzárkóznunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: