DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Hamilton: Az autó is jó, meg én is

A pénteki problémákat Lewis Hamilton egy vállrándítással veszi tudomásul, az eddig látottak alapján ugyanis biztos benne, hogy a Mercedes ezúttal csúcsformában van Szingapúrban, emellett pedig önmagától is sokat vár.

Az első edzésnap után a Mercedes pilótáinak véleményére sokan kíváncsiak voltak, hiszen a két gyakorlás során bizonyára a csapat számára is világossá vált, hogy ezúttal is a tavalyihoz hasonló váratlan küszködés vár rájuk, vagy sikerült felülkerekedni a problémákon. Hamilton nyilatkozata pedig le is lombozta azokat, akik Ferrari-Red Bull csatát várnak a győzelemért.

hamilton-szingapúr



„Nem hinném, hogy nekünk nehezebb dolgunk lenne, mint bárki másnak. Tavaly egyszerűen rossz működési tartományba állítottuk be az autónkat. Idén teljesen másmilyennek érződik a helyzet, a gumik is működnek és minden más is. Az előző évben összevissza csúszkáltunk, mintha egyáltalán nem lett volna tapadás. Most viszont volt tapadás” - osztotta meg tapasztalatait a médiával a nap végén.

Hamiltont látszólag az sem tántorította el a céltól, hogy a pénteki második edzés szörnyen alakult számára: gyorskörei közül egyet sem tudott jól összerakni, majd pedig a hosszú etapok gyakorlását teljesen ki kellett hagynia egy kisebb műszaki hiba miatt.

„Az ultralágyakon nem sikerült az első köröm, aztán nem sikerült a második és nem sikerült a harmadik sem. Frusztráló tud lenni, amikor egyik próbálkozásra sem jön össze, de ezt is karakterfejlődésként élem meg. Aztán volt egy kis hidraulikai problémánk, ami miatt időt veszítettem, de történtek már ennél rosszabb dolgok is” - nyugtázta.

„Őszintén szólva optimista vagyok, jól érzem magam a pályán, és az előző köreim is erősek voltak. Utcai pályán vagyunk, és az ilyeneken általában nagyon jól megyek, szóval már várom a folytatást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: