DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 7. szombat
F1

Ricciardo elmondja: Milyen ízű a cipőből ivott pezsgő?

Akik látták, nehezen felejtik a Red Bull pilótáját, amint lábbelijéből kortyolgatott a hockenheimi dobogón. Elmondta, mennyire kellemetlen az ital íze, és egy ígéretet is tett győzelme esetére.

Nem Daniel Ricciardo „találta fel”, de ő ismertette meg a nagyvilággal a dobogós szokást, amely azóta ragályszerűen terjed az ausztrál versenyzők között: először a Német Nagydíjon szerzett második helyét ünnepelte úgy, hogy cipőjébe öntötte, majd onnan itta ki a pezsgőt. Ricciardo részt vett a Szingapúri Nagydíj sajtótájékoztatóján – az utcai versenyen jó esély lehet egy újabb Red Bull-dobogóra –, ahol szomszédja, Valtteri Bottas tette fel a sokakat foglalkoztató kérdést: milyen ízt ad a pezsgőnek a szokatlan tálalás?



„Az igazat megvallva, ha a pezsgő hideg, akkor jó, és általában a dobogón az szokott lenni. Ha meleg lenne, akkor megéreznéd az izzadságot és egyebeket, de a hűvösség elnyomja a rossz mellékízt. Tehát finom, ahogy elmondtam!” –mondta nevetve Ricciardo.

Az ausztrál az először MotoGP-ben feltűnt szokás eredetéről is elárult pár újdonságot: „Vicces a dolog, mert tudom, hogy Jack Miller ismer néhány srácot a Mad Hueysból (ausztrál horgászós sorozat, amit a Jackasshez is hasonlítanak), így amikor nyert Assenben, sejtettem, hogy meg fogja csinálni, és meg is csinálta. Arra gondoltam, hogy megtartom ezt a jó ausztrál szokást. Most pedig már Valentino is kipróbálta, tegnap láttam, az Instagramon, hogy azt posztolta, mindenki szereti a ’shoey’-t, és hogy finom az íze.”

Ricciardo – aki eredetileg azt tervezte, hogy első győzelmét ünnepli cipőből ivással, de végül nem bírta kivárni – tett egy ígéretet: „Ha nyerek, akkor biztos, de ha csak második vagy harmadik leszek, akkor valószínűleg már nem fogom csinálni. De ha győzelem lesz belőle, elvárom, hogy a dobogón a többiek is velem igyák!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: