DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Szingapúrban jön a második Verstappen-győzelem?

A 18 éves Red Bull-pilóta honfitársa úgy gondolja, a csapat szárnyalni fog az utcai pályán, a városi versenyeket kedvelő Verstappen pedig jó eséllyel visszatérhet az F1-es dobogóra, talán a legtetejére.

Egy évvel ezelőtt, a Szingapúri Nagydíjon az addig domináns Mercedes rejtélyes visszaesést mutatott, az Ezüstnyilak a dobogóról is lemaradtak: ez adhat reményt a Ferrari és Red Bull istállóknak, hogy idén először erőből legyőzzék stuttgarti riválisukat. Utóbbi csapat versenyzője, Max Verstappen az egyetlen, aki eddig futamot tudott nyerni Hamilton és Rosberg párosán kívül, honfitársa szerint pedig Szingapúrban, ahol az RB12 új fejlesztéseket kap, újra oka lehet az ünneplésre.



„Szingapúr jó pálya lesz a Red Bull számára” – mondta a Ziggo Sport Totaalnak Robert Doornbos, az egykori F1-es, aki rövid karrierje során három verseny erejéig az energiaitalos csapatnál is szerepelt. „Sok aerodinamikai és mechanikai tapadásra van szükség, amiben az az autó erős. A motorerő szintén kevésbé számít, mint Monzában. A Renault motorfejlesztést mutat be Szingapúrban, ami plusz 15 lóerőt jelent Maxnak, és remélhetőleg néhány tizedet körönként.”

Bár a Szingapúrhoz leginkább hasonlítható verseny, a Monacói Nagydíj rémesen alakult Verstappen számára, a fiatal pilóta ugyanis háromszor összetörte autóját, Doornbos utcai specialistát lát benne: „Max szereti a városi pályákat, és bár hibázott párat Monacóban, tavaly ugyanitt őrült versenyt futott az emlékezetes ’nem’-mel a rádióban. Remélhetőleg idén ez ’igen’-né változik a dobogón” – emlékeztetett az exversenyző az egy éve megtagadott Toro Rossós csapatutasításra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: