DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Nyerhet-e Szingapúrban a Red Bull?

A Milton Keynes-i F1-es istálló szezonja egyik legerősebb versenyét várja Szingapúrtól - módosított aerodinamika és a motor terén véghezvitt újítások segíthetnek ebben.

A tavalyi szezonban a Mercedes komoly lépéshátrányba került Szingapúrban, a Red Bull ennek ellenére nem tudta kihasználni riválisa formahanyatlását, és csak egy második helyet szereztek Daniel Ricciardo révén, míg korábbi pilótájuk, Sebastian Vettel a győzelemig autózott. Idén azonban más a helyzet: bár Monzában a Ferrari ért el 3-4. helyet, a nagyobb leszorítőerőt igénylő pályákon rendre a Red Bull volt az üldözőboly legjobbja a Mercedes mögött. Noha a csillagosoknál nem félnek a 2015-ben látottak megismétlődésétől, a Red Bull komoly önbizalommal készül a városállam tízedik versenyére.



„Monza a leggyengébb pályánk, Szingapúr viszont a legerősebb” - idézte Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét a gp247.com. A gárda már csak azért is bízhat egy erős futásban, mert újításokat visznek a délkelet-ázsiai helyszínre, sőt, a Renault is 15 lóerős előrelépést vár legújabb specifikációjú erőforrásától. A csapat - és a Mercedes mellett az egész mezőny - egyetlen idei győzelmét Barcelonában szerző Max Verstappen bízik benne, hogy immár a győzelemért harcolhat a hétvégén, ott, ahol tavaly a Toro Rossóval a nyolcadik helyen zárt.

„Nagyon jó hétvégét várok” - nyilatkozta a 18 éves pilóta a Speed Weeknek. „Szingapúr nagy leszorítóerővel rendelkező autót igényel, és nem található rajta túl sok egyenes. A dobogó egyértelmű célunk, de titkon a győzelemben reménykedünk” - tette hozzá a holland. A Red Bull egész nyáron megnyerő formában autózott, a fejlesztésekkel együtt pedig nem alaptalanok a reményeik - a másik autóban versenyző Daniel Ricciardo a 2014-es Belga Nagydíjon nyert utoljára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: