DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Még reménykedik a Williams elfelejtett tehetsége

Egy évvel ezelőtt úgy tűnt, hogy a 2014-es szezon GP3-as bajnoka, Alex Lynn egy szép napon lehetőséget kap a Williams-nél, de úgy tűnik, hogy az ifjú Lance Stroll hamarabb bejut az F1-be - a brit a Formula.hu-nak elárulta, hogyan látja most a helyzetét.

Alex Lynn tavaly év elején azért igazolt át a Red Bulltól a Williams fiatal pilótákat nevelő programjába, mert úgy látta, hogy a grove-iaknál több lehetősége lesz a Forma-1-es bemutatkozásra. Regnáló GP3-as bajnokként tavaly két győzelmet szerzett a GP2-ben, és idén is ennyinél jár, de egyáltalán nem úgy tűnik, hogy ezzel növelte volna esélyét egy ülésre.



Persze a DAMS istállónál nem igazán tud beleszólni a bajnoki címért folyó küzdelembe (jelenleg a nyolcadik helyen áll), kárára pedig egy újabb tehetség tűnt fel a láthatáron: a hamarosan 18. életévét betöltő Lance Stroll, aki minden bizonnyal el fogja hódítani az F3-as Európa-bajnoki címét. Persze egyik fél sem szeretne mondani semmit ezzel kapcsolatban, a szakma egyik része is megoszlik a pilóta alkalmasságával kapcsolatban.

Sajtóhírek szerint az ifjonc kanadai pole-pozícióban áll a Felipe Massa helyéért folytatott csatában, aminek Lynn lehet a legnagyobb kárvallottja. A Formula.hu megkérdezte a brit pilótát, hogy mit gondol a médiában keringő hírekről, és így válaszolt nekünk: „Még semmi sem biztos a Williams jövő évi felállásával kapcsolatban, várjuk ki a végét” - nyilatkozta Lynn. „Ahogyan mindig, most is a Forma-1 a célom, de ez a legtöbb pilótára igaz.”

A brit úgy véli, hogy minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy egy szép napon teljesüljön az álma. „Azokra a területekre koncentrálok, melyekre én is befolyással lehetek - ehhez nagyon sok erős versenyre és teszten mutatott teljesítményre van szükség. Sokkal inkább erre koncentrálok, mint hogy amiatt aggódjak, mások mit csinálnak” - tette hozzá Lynn, aki legutóbbi győzelmét Hockenheimben szerezte a Forma-1 előszobájának számító GP2-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: