DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Az F1-nek diktátorra van szüksége”

A sportág legendás alakja is csatlakozott azok közé, akik örülnek Bernie Ecclestone maradásának: úgy véli, a „nagyon nagy ember”-nek köszönhető, amilyen szinten jelenleg a Formula-1 tart.

Bár a Formula-1 tulajdonosváltásának hivatalos bejelentése előtt olyan pletykát is lehetett hallani, hogy Bernie Ecclestone utolsó versenye lehet az Olasz Nagydíj, később kiderült, a versenysorozatot átvevő Liberty Media még három évig vezető pozíciójában szeretné látni a 85 éves Ecclestone-t. A brit üzletember maradását sokan üdvözölték, köztük Toto Wolff, a Mercedes vezetője is. A sportág egyik legendája, Stirling Moss szerint pont olyan irányítóra van szükség, mint Ecclestone.



„A motorsport igazán jó állapotban van, nézzenek csak a bokszutcára, a szervezésre, minden remekül működik. Annyi mindent tett a sportért, óriási mértékben lendítette előre. Nézzük meg, hogy hol állunk most” – mondta a BBC-nek az Ecclestone-nal egykorú, 86 éves négyszeres bajnoki ezüstérmes. „Amíg megfelelően irányít, mi más számít? Pont erre van szükség, és lehet, hogy egy diktátor, de képes elvégezni a munkáját. Lenyűgöző ilyen embert látni, aki bárkit felhívhat a világon, az abba fogja hagyni, amit épp csinál, és beszélni fog vele. Nagyon nagy ember.”

Moss egy másik alkalommal az F1 tervezett fejvédő megoldásáról, a halóról is beszélt a közelmúltban – az 50-es évek sztárja továbbra is a régi iskola híve, amely szerint az autóversenyzés csak a veszéllyel együtt teljes: „Nem támogatom, mert senkinek sem szabad úgy belevágnia ebbe a sportba, hogy azt gondolja, biztonságos. Nem az, a versenyző elkövethet hibákat, az autó tönkremehet. Én azért kezdtem versenyezni, mert veszélyes volt. Egy pilótának tisztában kell lennie, hogy mire képes, és tartania kell magát a határaihoz” – idézi az ESPN Mosst.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: