DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Ecclestone szerint az új tulajdonos sem lesz más, mint az előző

Bernie Ecclestone szerint az F1 új többségi tulajdonosa nem lesz különb az előzőnél, hiszen a Liberty Mediát is ugyanúgy üzleti érdekek vezették a sportágba, mint anno a CVC-t.

Magyar idő szerint csütörtökre virradóra megkezdődött az Forma-1 tulajdonosváltása - a Liberty Media 8 milliárd dollárnak megfelelő összegért lesz a sportág első számú részvényese, s bár Ecclestone továbbra is kapitányként kormányozhatja majd a hajót, mellette Chase Carey elnökként is komoly szerepet fog betölteni. Az eddigi többségi tulajdonos, a CVC Capital Partners működését sokan kritizálták a múltban, mondván, hogy csak pénzt vesz ki az F1-ből ahelyett, hogy finanszírozná annak lábra állását.



Három évvel ezelőtt a Force India helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley nyilatkozott úgy, hogy a CVC „megerőszakolja a sportot” és „szörnyen rossz munkát” csinált. Ecclestone azonban rávilágított, hogy a Liberty Media - élén a médiamogul John Malone-nal - sem a móka kedvéért vette meg a száguldó cirkuszt. „Nem értem, miért kritizálta bárki is a CVC-t, hiszen részvényesek voltak, nem pedig a menedzsment tagjai” - idézte a 85 éves üzletembert az Autosport.

„Azért szálltak be az üzletbe, hogy pénzt csináljanak belőle, és nem lesz más a Liberty szándéka sem. Nem hobbiként fognak rá tekinteni, ebből kifolyólag pedig nem lesznek más, mint a CVC. Ennek ellenére őszintén remélem, hogy a szerepvállalásuk hasznos lesz a Forma-1 számára. A megegyezés miatt mindenki pozitívnak és boldognak tűnik, és én is ebbe a csoportba tartozom” - tette hozzá Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: