DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. október 3. kedd
F1

Ricciardo: Nem akartam próba nélkül hazamenni

Daniel Ricciardo tudja, hogy merész volt előzési kísérlete az Olasz Nagydíj hajrájában Valtteri Bottas ellen, de ösztönei azt súgták neki, hogy be kell bújnia a Williams mellé - a finnt ismerve ugyanis tudta, hogy nem fognak ütközni.

A Red Bull ausztrál pilótája a célegyenes végén szánta el magát a manőverre: belső íven támadta meg az előtte gumijaival jobban küszködő Bottast, és az első sikánban éppen volt annyi hely, hogy mindkét autó elférjen egymás mellett. Ricciardo ugyan nagy mélységből érkezett, de sikerrel járt, ezzel pedig az 5. helyre kapaszkodott fel, a Mercedesek és Ferrarik mögé.

Dppi_00116014_234„Messze voltam, de arra gondoltam, hogy ennél közelebb talán már később sem fogok kerülni” - elemezte a helyzetet Ricciardo. „Úgy voltam vele, hogy miért is ne tehetnék egy próbát. Nem akartam úgy távozni innen este, hogy azon morfondírozzak, mi történt volna, ha megpróbálom. Azt pedig tudtam, hogy nem fogja rám fordítani a kormányt és balesetet okozni. Láttam, hogy kicsit próbálta zárni az ívet, szóval ő is tudatában volt, hogy közeledek, és ekkor már úgy voltam vele, hogy nincs megállás. Azt hiszem, nem is értünk össze, szóval tiszta manőver volt.”

Ezen a hétvégén a Ferrari bizonyult az ütőképesebbnek a Mercedes két fő üldözője közül, így a Red Bull Baku óta először veszített pontokat az olaszokhoz képest, de még mindig 11 pont előnyt őriznek velük szemben a bajnokságban.

„Elégedett vagyok. Annak ellenére is, hogy az előző néhány versenyen a dobogón végeztünk, így az ember ilyenkor minden hétvégén valami hasonlóban bízik. De tudtuk, hogy a Ferrari itt előnyben lesz hozzánk képest, és mivel a Williams és a Force India is közel volt, az 5. helyet tűztük ki célként, amit el is értünk” - zárta összegzését Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: