DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Most csak ennyi volt a Red Bullban

Christian Horner szerint az ötödik-hetedik hely teljesen rendben van, nem vártak többet az Olasz Nagydíjtól - Max Verstappen úgy véli, hogy a rajt után már jól alakultak a dolgok.

Az Olasz Nagydíjon nem halmozta a sikereket a Red Bull, az utóbbi versenyhétvégékhez képest ezúttal jóval kevésbé volt versenyképes az istálló - erre azonban számítottak is előzetesen, így végül nem lehetnek elégedetlenek.

redbull-monza-2016



"Mindkét pilótánk nagyszerű munkát végzett, ez a hétvége most a veszteségek limitálásáról szólt" - mondta Christian Horner csapatfőnök a Sky Sportsnak. "Az ötödik és hetedik helyen végeztünk, ez most nagyon jónak számít" - tette hozzá. Max Verstappen egyébként csúnyán elrontotta a rajtját, így nem tudta követni Daniel Ricciardót és végül Valtteri Bottas mögött maradt.

"Elengedtem a kuplungot és kipörögtek a kerekek, kissé balszerencsés voltam" - magyarázta a gyenge startot a holland pilóta. "Ezt követően elég jól tettük a dolgunkat, tartottam a lépést az előttem haladókkal. Egyszerűen csak nehéz volt megelőzni az autókat, az abroncsaim is jobban koptak emiatt, különösen a második etapban. A harmadik viszont már teljesen rendben volt."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: