DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 9. vasárnap
F1

Gutierrez: Itt vagyok és jövőre is itt leszek

A mexikói pilóta első Q3-as szereplésével tudatta, hogy vele is számolni kell – elmondása szerint őrülten hajtott gyorskörében, és mellékesen hozzátette, 2017-ben is a mezőnyben marad.

 A Haas eredményei eddig egyet jelentettek Romain Grosjean eredményeivel: elég ehhez a pontversenyre pillantani, ugyanis a csapat eddigi összes egységét a francia szerezte. Az Olasz Nagydíjon, ahol a Haas is megkapta a Ferrari legújabb motorfejlesztését, aztán fordult a kocka: Gutierrez hetedik helyen jutott be a Q3-ba, ahol végül a 10. rajtkockát szerezte meg.



„Feszegettem a határt, mint egy őrült. Volt pár forró pillanatom a körben, apró kis hibák – minden irányítás alatt, de a határ fölött. A maximumot próbáltam kihozni a gumikból. Imádtam azt a kört, és azt is, hogy tudtam, a lehető legtöbbet préseltem ki az autóból, abból a fantasztikus autóból, amit a csapat adott. Nagyszerű munkát végeztek egész hétvégén, fantasztikusan álltak hozzá” – idézi az F1i.com Gutierrez időmérő utáni nyilatkozatát. A mexikói első idei pontjára tör Monzában: „A célunk az, hogy holnap megszilárdítsuk ezt az eredményt.”

„Izgalmas pillanata ez az évnek, mindenki elkezdi a pletykákat, indulnak a mozgolódások, zajlanak a dolgok. Lényeg ami lényeg, én itt leszek a Formula-1-ben” – tett ígéretet jövőjével kapcsolatosan a mexikói.

Romain Grosjeant ezúttal egy öthelyes rajtbüntetés is hátráltatja váltócsere miatt, így csak a 17. pozícióból startol holnap. „Nyilvánvaló, hogy csalódott az ember, ha hátrasorolás tudatában kell megkezdenie a kvalifikációt. Nem vagyok boldog azzal, ahogy az időmérőm alakult, de Estebannak nagy napja volt, a csapat örülhet. Én szenvedtem, ilyen magas guminyomással nem lehet igazán odalépni” – panaszkodott a Haas sajtóanyagában Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: