DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Már hívják Massát más szériákba

Felipe Massa év végén abbahagyja az F1-et, de ez nem jelenti azt, hogy 35 évesen teljesen vissza fog vonulni. Honfitársa, Bruno Senna javaslatot is tett neki a hosszútávú vb formájában.

WEC, DTM és Formula-E: ezek azok a sorozatok, ahonnan a Formula-1-ből kikerülő vagy visszavonuló pilóták gyakran feltűnnek. Természetesen más lehetőség is jut azoknak, akik nem akarnak végleg felhagyni a versenyzéssel, Massát hazája túraautós szériájával, a Stock Car Brasil sorozattal is szóba hozták.

Ex-F1-es honfitársa, Bruno Senna azonban annak örülne, ha a 35 éves Massa a WEC-ben kötne ki. A legutóbb visszavonuló többszörös Formula-1-es futamgyőztes, Mark Webber is ebben a szériában folytatta, és tavaly megszerezte a világbajnoki címet.



„Felipe messze van attól az életkortól, amikor a motorsportban nyugdíjba szokás menni. Még sok kilométer van benne” – mondta a bajnokság GT osztályában érdekelt Senna, aki szerint valószínűbb, hogy Massa a prototípusok kategóriájában köt ki, mint a hozzá hasonló kaliberű sztárok. „Az endurance versenyzésben állandóan nyomni kell, sok a leszorítóerő, ráadásul teljesítmény tekintetében az LMP1 egész közel áll az F1 szintjéhez is. Meggyőződésem, hogy hamar hozzászokna. A szomszédomban lakik, kopogtathat nálam egy teáért és pár tippért – de felárat fogok felszámítani érte!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: