DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Massa a túraautózás felé veheti az irányt

A Williams brazil F1-es pilótájáról úgy gondolja honfitársa, hogy utolsó idényét teljesíti nemzetközi szinten - 2017-ben már egy túraautóban fog ülni, méghozzá Brazíliában.

Felipe Massa rúdja kifelé áll a Williamstől és könnyen lehet, hogy a Formula-1-ből is - a brazil pilóta gyenge szezont produkál, csapata pedig valószínűleg hamarosan bejelenti, hogy szerződést hosszabbít Valtteri Botasszal. A brazil újságíró, Flavio Gomes szerint Massa a leggyengébb idényét teljesíti, mióta csatlakozott a grove-i istállóhoz.

MassaMonaco



"Nem látom Massát az IndyCarban, ahogy Barrichellót, bár a versenyzést nem akarja abbahagyni" - mondta Gomes az UOL Grand Premiónak. "Szerintem a karosszériás versenyzés, a túraautózás felé fogja venni az irányt." Massa elmondta, hogy nem szeretne oválpályákon versenyezni, mert túl nagy kockázattal jár és a pilótának kisebb a ráhatása az eseményekre, mint az épített pályákon.

A brazil azt is kijelentette, hogy a rajtrács végén nem szeretne versenyezni a Formula-1-ben, ezzel tulajdonképpen kizárta annak lehetőségét, hogy a Reanult-hoz igazoljon - topcsapatnál viszont nem lesz helye és gyakorlatilag a középmezőnyben is csak akkor, ha marad a Williamsnél. Márpedig ez lehet, hogy nem rajta múlik, hiszen ha Stoffel Vandoorne váltja Jenson Buttont a McLarennél, a brit világbajnok jó eséllyel korábbi csapatához igazol...

Flavio Gomes hozzátette: mióta a Williamsnél van, most tűnik a leggyengébbnek Massa és szerinte nemzetközi porondon most látjuk utoljára - ugyanis ha túraautózni fog, akkor azt Brazíliában fogja tenni.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: