DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Hamilton a Belga Nagydíj valódi győztese”

Megállíthatatlan, a nap embere, az erkölcsi nyertes, aki a negyedik bajnoki cím kapujába ért: hazájában áradoznak Hamiltonról, aki idén először jobban áll a motorokkal F1-es csapattársánál.

Nico Rosberg végzett elsőként a Belga Nagydíjon, Lewis Hamilton azonban motorcsere miatti büntetését minimalizálva a 21.-ből a 3. pozícióig zárkózott fel. „A megállíthatatlan Hamilton 18 helyet viharzott előre, hogy a valódi győztessé váljon” – írta az F1-es versenyről a londoni The Times. „Lehet, hogy a német nyert a Belga GP-n, a Formula-1 egyik nagy presztízsű versenyén, de a nap és az éljenzés Hamiltonról szólt.”

A brit sajtó többi képviselője sem maradt le, a szalagcímeket egyértelműen Hamilton uralta. „Rosberg nyerhetett a Belga Nagydíjon, de Hamilton az erkölcsi győztes. Bátor versenyző, akit csak csodálni lehet. Megtalálta az agresszivitás és óvatosság közti tökéletesen egyensúlyt” – olvasható a The Telegraphban. A Daily Mail a Kínai Nagydíjjal vont párhuzamot, ahol Hamilton szintén a mezőny végéről indult, de később számos galibába belekeveredett, melyekből Spában kimaradt.



A The Guardian egyik legmélyebb benyomást keltő szereplésének nevezi, és másik két nagy felzárkózása mellé állítja a versenyt: 2012-ben 24.-ből lett 8. Barcelonában, 2014-ben a bokszutcából dobogós a Hungaroringen. „Ráadásul ez annál a kettőnél is nagyobb eredménynek érezhető, különösen úgy, hogy egy rakás erőforrása van a szezon hátralevő részére” – mutatott rá a lap. A Daily Mail arra is emlékeztetett, hogy jelenleg egy motorral jobban áll Rosbergnél, és az a nyolc futam következik, melyek közül 2014-ben csak kettőt nem nyert meg.

Nagy-Britanniában úgy gondolják, ez a verseny kulcsfontosságú lehet a világbajnoki cím megszerzésében. Ha a dolgok balul sülnek el Hamilton számára, Rosberg akár fordíthatott is volna, a táblázatot azonban továbbra is a címvédő vezeti 9 ponttal. Ahogy a The Sun szerzője megfogalmazta: „Hamilton tudja, pole-pozícióban van, hogy rátegye kezét a negyedik koronájára. A múlt azt mutatja, hogy erősen szokta befejezni a szezont.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: