Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 21. csütörtök
F1

Kvjat miatt nem lett F1-es, nehezen viseli

Antonio Felix da Costa azért nem lett F1-es pilóta, mert a Red Bull Danyiil Kvjatot választotta ki helyette - az azóta a Formula-E-t és a DTM-et is megjárt versenyző szerint még mindig nehéz ezt elfogadnia.

Da Costa 2013-ban a legfőbb esélyesnek számított a Toro Rosso egyik ülésére, ám némi meglepetésre a Red Bull Danyiil Kvjatnak szavazott bizalmat. A portugál pilóta azóta futamot nyert a Formula-E-ben és a DTM-ben is, de állítása szerint azt továbbra is nehéz elfogadnia, hogy nem kapta meg a lehetőéget a Formula-1-ben.

dacosta"Próbálom kivonni magam az alól, hogy nem vagyok ott, de jelenleg kommentálom a futamokat és nagyon nehéz az, hogy látom a tehetséges srácokat, akik közül sokat megvertem. Tudom, hogy jól tettem volna a dolgom a Formula-1-ben, nyilván van különbség a jó és a világbajnok pilóta között, de keményen dolgozom azon, hogy függetleníteni tudjam magam ettől. Egyes napokon jobb, máskor nem..." - nyilatkozta da Costa a Motorsportnak.

"Danyiil szupertehetséges srác, de amikor ezeket a fiatalokat beteszed a Formula-1-be és még nem állnak készen, akkor minden nagyon szép, amíg jól mennek a dolgok, de amint problémák adódnak, látod, hogy ezek a srácok jobban szenvednek, mint az idősebbek" - magyarázta. "Ez nem csak Danyiillal van így, említhetném Carlost, vagy Maxot is."

"Azt hiszem, hogy Danyiil megérdemelt még egy lehetőséget. Nem gondolom úgy, hogy ami történt, az helyes, de most ezzel kell megbirkóznia és meglátjuk, hogy elég erős-e. Remélem, hogy igen, jól ismerem őt, szoktunk is beszélni" - beszélt arról, hogy kicsit még szurkol is korábbi riválisának, majd hozzátette: nem haragszik rá.

"Nem az ő hibája. Ha nekem lenne lehetőségem egy Formula-1-es ülésre valaki más helyett, elvenném. Azok a barátaim, akiket gyerekkorom óta ismerek és bár azokkal, akikkel együtt versenyzem, szeretek együtt lógni, jó arcok, de végül csak magadra kell gondolnod. Ezt tette ő is, ezért nem tudom hibáztatni."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?