DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Nincs vége: Újabb távozó a Ferrarinál

Nem tudja megtartani fő szakembereit a Scuderia F1-es csapata, James Allison után újabb fontos láncszem hagyta el az istállót - süllyed a hajó Maranellóban, vagy még mindig nincs pánik?

James Allison távozásával kapcsolatban sok mindent lehetett olvasni az utóbbi időben, de az biztos, hogy a vezér hiányát erősen megérzi a Ferrari és az is egyértelmű, hogy a lehető legrosszabbkor történt mindez a Scuderiával. Azonban ez még nem minden, a Motorsport szerint ugyanis újabb vezető szakember hagyta el Maranellót: Dirk De Beer sem dolgozik már az olaszoknál.

VettelSochi



De Beer korábban a Lotusnál alkotott, az utóbbi időben pedig Allison jobbkeze volt a Ferrarinál, így távozása szintén nagyon érzékeny veszteség a csapat számára. Neki is óriási szerepe volt az istállónál, a pótlását pedig David Sanchezzel igyekeznek megoldani Maranellóban, aki korábban a Renault-nál és a McLarennél is volt alkalmazott - a szakterülete elsősorban az aerodinamika, ami különösen fontos jelen pillanatban.

Maurizio Arrivabene csapatfőnök szerint újraszervezik az istállót, méghozzá nyugodtan, pánik nélkül és mostantól nem egy embertől függ majd az autó teljesítménye. Az mindenesetre érdekes, hogy De Beer sem maradt a csapatnál, hiszen Allisonnal kapcsolatban is felvetődött, hogy nem jött ki jól Sergio Marchionne elnökkel - ez az eset sem arról árulkodik, hogy minden tökéletes...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: