DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 22. hétfő
F1

Előnye és a Red Bull miatt aggódik Hamilton

A Mercedes F1-es bajnoka szerint 19 pontos előnye nem elég, ő futamgyőzelemnyi különbséget akar. Ráadásul már a Red Bull-lal is számolnia kell, amely csapat sokat remél az év második felétől.

A nyári szünet előtt elsöprő formába került, és a négy júliusban rendezett nagydíj mindegyikének megnyerésével 19 pontos előnyt épített ki a bajnokságban a háromszoros vb Lewis Hamilton. A brit, akire a következő két futam valamelyikén egy rajtbüntetés vár motorcsere miatt, ekkora vezetést nem tart elégségesnek.

„Tisztában vagyok azzal, hogy legalább egy versenyen hátrébb leszek, azt pedig előre nem tudom megmondani, mennyit sikerül megmentenem belőle. Most, hogy a Red Bull javított tempóján, nehezebb lehet megelőzni őket, akár még a top 5-be kerülés is gondot okozhat” – utalt a büntetésre és a Red Bull javulására a thisisf1.com által idézett Hamilton. A címvédő akkor lesz nyugodtabb, ha 25 pontra növeli előnyét: „Ez még mindig nem elég, mert nem vagyok egy futamgyőzelemnyi különbséggel elöl. Remélem, sikerül ekkora vezetést kiépíteni, akkor pedig tényleg úgy fogom érezni, én vagyok az élen.”Hamilton utalt a Red Bullra – az energiaitalos csapat kifejezetten a Mercedest vette célba, a Ferrarival, amelyet 14 pontra előztek meg a bajnokságban, már nem is foglalkoznak. Christian Horner csapatfőnök még egy olyan kijelentést is tett, hogy lemaradásuk a német istállóhoz képest mindössze 0,3 másodperc körönként.

„A célunk az, hogy ezt a különbséget még jobban lecsökkentsük. Mindig előre kell tekintened, nem hátra” – idézi az Autosport lap Hornert.  „Négy egészen eltérő pályán, Ausztriában, Silverstone-ban, Budapesten és Magyarországon sikerült erősen teljesítenünk, ez pedig jót jelent a szezon második felére nézve. Lesznek olyan pályák a versenynaptárban, amelyek reményeink szerint nekünk fognak kedvezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: