DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 4. hétfő
F1

Nem sietteti versenyzőjét az F1 kiscsapata

Úgy tűnik, ragaszkodik jelenlegi párosához a konstruktőri világbajnoki összetettben egyelőre a Saubert megelőző Manor: elmondásuk szerint addig várnak a végső döntéssel, ameddig csak lehet.

A Pascal Wehrlein, Rio Haryanto duóval vágott neki a 2016-os Formula-1-es idénynek a Manor alakulata, ám most már versenyek óta köztudott tény, hogy utóbbi pilóta csak abban az esetben maradhatna az istállónál, amennyiben össze tudja szedni a „második félidőhöz” szükséges anyagi támogatást. Az indonéz versenyző mindet meg is tesz ennek érdekében a nyári szünet folyamán, ám kérdés, az istálló meddig tud várni a döntéssel – nos, úgy tűnik, nekik nem sietős:

Haryanto_Manor_DPPI„Mint azt már többször is elmondtam, a célunk az, hogy Rio a teljes idényre a csapatban maradhasson” – szögezte le Dave Ryan csapatfőnök a Motorsport.com szakoldal hasábjain. „Ezen dolgozik mindenki, ezt akarjuk elérni, de kell lennie tartaléknak arra az esetre, ha mégsem így alakulnak a dolgok. Természetesen van egy csoportnyi ember, aki a lehetőségeket vizsgálja, de reméljük, nem lesz rájuk szükségünk.”

„Nincs konkrét határidő” – jelentette ki Ryan. „Persze egy bizonyos pontnál tovább nem tudjuk húzni, de minél több időt tudunk adni Riónak és a csapatának, annál jobb nekik.”

Már több pilótát is szóba hoztak egyébként Haryanto esetlegesen megüresedett ülésével kapcsolatban: legutóbb például az derült ki, hogy a Manor tartalékjának, Alexander Rossinak is felkínálták a lehetőséget, aki azonban az IndyCarban való maradás mellett döntött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: