DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 13. szombat
F1

Ezért nem mosolyog mindig Ricciardo

Nem minden verseny alakult Daniel Ricciardo elképzelései szerint idén az F1-ben, aki úgy véli, bátran megmutathatja a világnak, ha éppen nem elképzelései szerint mennek a dolgok.

Daniel Ricciardót mindenki úgy ismeri, mint a sportág egyik, ha nem a legmosolygósabb és legviccesebb tagja, melyet elég gyakran alátámaszt vicces sajtótájékoztatós megjegyzéseivel, vagy éppen dobogós mutatványaival. Ám idén Barcelonában és Monacóban bizony komoly csalódottság ült ki az arcára, a legtöbb ember megdöbbenésére. „Ő ilyet is tud?” - tettük fel sokan magunkban a kérdést, ő pedig most, az Autosportnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy ezek a pillanatok azért voltak fontosak, hogy az emberek megértsék, nem mindig az a vidám srác, akinek ismerik.„Vannak olyan időszakok, amikor nem az elképzeléseid szerint alakulnak a dolgok” - mondta az ausztrál. „Azért, mert folyamatosan mosolygok, és kedves srácnak tűnök, fontos volt, hogy az emberek megértsék: ha nem úgy alakulnak a dolgok, bizony nekem is nehéz túlesni rajta. A saját lábaimon állok, és megmutatom, hogy ez milyen sokat jelent nekem, és hogy az elkötelezettségem milyen is a sport iránt. Azért nem akarom azt mondani, hogy elégedett vagyok, mert még nem szereztem meg a világbajnoki címet.”

Ricciardo elmondta, hogy miután 2014-re felkerült a Red Bullhoz, és egyből három futamgyőzelmet szerzett, sokkal többet várt. „Az biztos, hogy többet reméltem” - vélekedett az ausztrál. „Még annak az évnek a végén is azt mondtam magamban: ’Ha én is azzal az autóval versenyezhetnék, megszerezhetném a világbajnoki címet1” - utalt Ricciardo a Mercedesre. „Az, hogy ez nem sikerült 2014 óta, kicsit frusztráló, de biztos vagyok benne, hogy változni fognak a dolgok. Mindenképp többet tanultam azóta, de - sajnos - türelmesebb is vagyok, megtanultam kezelni a nehéz helyzeteket, és hogy a legtöbbet kihozzak a jó napokból.”

Noha idén még nem szerzett győzelmet, Ricciardo szerint az idei szezonja eddig remekül sikerült. „Ez a legjobb fél szezon, amelyet valaha teljesítettem” - mondta Ricciardo. „Egyre jobb az a szint, ahogyan nekikezdek egy időmérőnek és a versenyeknek. A tesztek első napjától kezdve úgy érzem, hogy elkaptam valamit, amit idáig sem engedtem el. Amikor Danyiil itt volt, folyamatosan legyőztem őt - ez volt az első jel, aztán jött Max, és annak ellenére, hogy győzni is tudott, úgy érzem, remekül teljesítettem” - tette hozzá az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: