DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A Williams tehetsége sürgeti csapatát

Sem Felipe Massa, sem pedig Valtteri Bottas nem rendelkezik szerződéssel 2017-re a Williamsnél - ez akár azt is jelentheti, hogy új tehetségek mutatkozhatnak be a csapatnál, legalábbis Alex Lynn ebben reménykedik.

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a grove-i istállónál 2014 eleje óta versenyző Felipe Massa, valamint a csapattal már 2012-ben tesztelő Valtteri Bottas sorsa, de nem túl gyakran esik szó arról, hogy hosszabbítanának jelenlegi gárdájukkal. Ez nagyszerű lehetőséget biztosítana a gárda GP2-ben versenyző fejlesztőpilótájának, Alex Lynn-nek arra, hogy végre megkapja élete lehetőségét. Sajtóhírek azonban úgy tudják, hogy Claire Williams igencsak szimpatizál a Sergio Perez-Jenson Button párossal, ami újfent parkolópályára állítaná Lynnt, aki azért igazolt a Red Bull juniorok közül a Williamshez, hogy itt talán nagyobb lehetősége lesz az F1-be jutásra.



A brit pilóta mindenesetre nagyszerű teljesítménnyel vonult a nyári szünetre, hiszen megnyerte a GP2 hockenheimi sprintfutamát. „Bízom benne, hogy a Williams látja bennem a potenciált, hogy lehetőséget adjanak nekem - egyedül ennyit kérek” - nyilatkozta Lynn a Motorsport.com-nak. „Az F1-es lehetőség olyan, mint az aranypor” - tette hozzá a GP3 2014-es győztese, aki 72 pontjával a kilencedik helyen áll a bajnokságban, mely igencsak alulmúlta önmaga elvárásait.

Lynn azt is elmondta, hogy mire van szükség ahhoz, hogy valaki bejusson a legjobbak közé. „Nehéz ezt mondani, de az F1-be jutáshoz arra van szükség, hogy valaki higgyen benned, aki aztán megadhatja a lehetőséget.” Amikor arról kérdezték a DAMS pilótáját, hogy 2017-es esélyei elúszni látszanak, így válaszolt: „Biztosra mondhatom, hogy ez nem azért lesz, mert rossz teljesítményt nyújtok. Már teszteltem, és nagyon kemény munkát végeztem a gyárban is. Tudják, hogy mire vagyok képes, és eddig nagyon támogatóak voltak velem” - tette hozzá Lynn, akinek feladatai jobbára szimulátoros munkában merülnek ki a Williamsnél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: