DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner egyszerű megoldással állna elő

A Red Bull csapatfőnöke a pályaelhagyásokkal kapcsolatban hozna egy rendkívül egyszerű szabályt, amit más sportokban is alkalmaznak. A brit szerint, ha máshol működik, az F1-ben miért ne lenne jó?

A négyszeres világbajnok alakulat vezetője sem tartja ésszerűnek, hogy hol kell figyelni a versenyzőknek mennyire mennek ki a pályáról, hol nem. A brit szerint egy egységes, és rendkívül egyszerű megoldás kellene erre a problémára.

Horner egyértelműen az egységes előírás mellett áll: „Azt hiszem, az a legnagyobb baj, hogy nem minden kanyarra érvényes. Miért nem állunk elő valami egyszerű megoldással?”

A brit ötletének ecsetelésével folytatta nyilatkozatát: „Van egy-egy fehér vonal a pálya két szélén – és egy nagyon egyszerű módja lenne – ha ezen kívül kerülnek négy kerékkel a versenyzők, akkor elhagyták a pályát és slussz. Más sportokban működik ez a rendszer, például a labdajátékoknál.”

 Dppi_redbull_08.04.



A Red Bull vezére szerint az sem jó, ha egyértelműen mindenki a szabály ellen lép fel: „Az elejétől kezdve elutasítás volt az elhagyások büntetése ellen, és ha ebben nagy az egyetértés a versenyzők között, úgy gondolom, hogy rájuk kellene hallgatni. Nem hozhatunk egy szabályt az egyes kanyarra, majd egy másikat a tizenhetesre – különben nagyon frusztráló lesz ez nemcsak a paddockon belül, de a szurkolók számára is.”

Horner a lehetséges járható utakkal zárta gondolatait: „Ez számomra sem teljesen világos, ezért ezen túl kell lépni. Vagy meghozni egy egyszerű dolgot, vagy engedni a többség akaratának.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: