DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Massa mondott valamit, amivel minden pilóta egyetérthet

A 2016-os szezon az F1 történetének leghosszabbja, egy hónapnyi kemény versenyzés után egy hónap pihenő következik augusztusban - Felipe Massa szerint ez így van jól.

Július erőltetett menet volt a 2016-os F1-es szezonban, hiszen öt hétvégéből csak egyen nem rendeztek versenyt, és két futam is rögtön egy másik után követte egymást. A sportág történetének leghosszabb szezonjában most négy hetes szünet következik, hogy a versenyzők és a csapatok is megújult erővel vágjanak neki a szezon hátralévő részét képező 9 versenynek. Felipe Massa Motorsport.com-on vezetett rovatában azt írta, hogy nem bánja, hogy 21 futamot kell teljesíteniük ebben a szezonban.



„Ha választanom kellene ennyi verseny, vagy a több tesztlehetőség között, mindig arra szavaznék, hogy menjünk, és versenyezzünk. Szerintem a legtöbb pilóta egyetértene velem ebben” - írta a brazil. „Mindannyian szeretjük a küzdelmet, és verseny közben érezzük igazán az adrenalint. A tesztek hasznosak, de érzelmi téren nem érnek fel egy versenyhétvégével. Ennek ellenére mégis azt mondom, hogy négy verseny sok egy hónap alatt, főleg akkor, ha nem sikerül megszerezned a kívánt eredményeket.”

„Ami engem illet, az augusztusi szünet megfelelő időben jön, hogy feltöltsem az akkumulátoraimat, egy sokkal pozitívabb folytatást szem előtt tartva. Nagyon jól kezdtem a szezont, de a július nem hozott sok szerencsét nekem - az utóbbi négy versenyből háromszor is technikai hibával küszködtem, mely meglátszik a bajnokságban elfoglalt helyezésemen is. A csapat célja a konstruktőri negyedik hely, és úgy vélem, minden eszközünk megvan ahhoz, hogy meg is szerezzük. Csak folytatnunk kell a megkezdett munkát, és biztos vagyok benne, hogy sikerül olyan eredményeket szereznünk, mint a szezon korábbi szakaszában” - tette hozzá Massa, aki utoljára a bakui Európa Nagydíjon szerzett pontot, ahol 10. lett, míg a szezon első hat futamán zsinórban a legjobb tíz között ért célba, két ötödik helyezést is szerezve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: