DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Egy mérnök miatt pereli a McLaren a Mercedest

Az F1-es nyári szünet beköszöntével a pályán ugyan néhány hétig nem lesznek események, a háttérben azonban úgy tűnik, egy pillanatra sem áll le a viaskodás. A McLaren rögtön egy jogi lépéssel kezdi az augusztust.

A Motorsport értesülései szerint a wokingi alakulat a bírósághoz fordult egy magas rangú mérnök átigazolását érintő ügyben. A McLarennél az utóbbi egy-két évben a szakembergárda átszervezésébe kezdtek, az új felállás egyik kulcsszereplőjeként pedig Loic Serrára tekintettek, aki a Mercedes járműdinamikai részlegének vezetőjeként ténykedett, és akit nemrég sikerült átcsábítaniuk magukhoz - legalábbis Ron Dennisék így hitték.

Dppi_00116003_556



A McLaren abban a tudatban élt, hogy hivatalos megállapodást kötöttek a 2009-ig a BMW F1-es csapatánál dolgozó mérnökkel, újabban azonban tudomásukra jutott, hogy Serra mégsem szerződik át hozzájuk, hanem a Mercedesnél marad. Wokingban azt feltételezik, hogy a címvédő alakulatnak sikerült olyan ajánlatot tennie a mérnök felé, amely arra ösztönözte, hogy meggondolja magát és mégis velük maradjon, ám a McLaren kitart amellett, hogy ők érvényes szerződést írtak alá vele, ami ezek után arra kötelezné Serrát, hogy hozzájuk csatlakozzon.

A Mercedest vezető Toto Wolff a sajtó megkeresésére nem akarta kommentálni a vitás szituációt, de azt megerősítette, hogy Serra nem tágít Brackley-ből. A McLaren szóvivője sem volt bőbeszédűbb, ő azonban annyit elárult, hogy a csapat jogi útra vitte az ügyet, és csak annak lezárulta után adnak további tájékoztatást.

Nem ez az első alkalom a közelmúltban, hogy a McLaren zűrös helyzetbe keveredik egy mérnök megszerzésére tett kísérletével. 2014-ben a Red Bull ellen fontolgattak jogi lépéseket, miután hasonló körülmények között nem tudták megszerezni az energiaitalosok aerodinamikai agytrösztjét, Dan Fallowst. Ezt az ügyet végül a bíróságon kívül lerendezte egymás között Ron Dennis és Christian Horner, aminek eredményeként Fallows a Red Bullnál maradt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: