DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Így fogadták Mick Schumachert az F1-es paddockban

A Német Nagydíj hétvégéje egyik legkülönlegesebb vendégének Michael Schumacher 17 éves fia, Mick számított, akit apja két legutóbbi csapata, a Ferrari és a Mercedes is vendégül látott. De milyen benyomást tett rájuk?

Mick Schumacherre már a versenyhétvége kezdete előtt is jelentős rivaldafény vetült, hiszen a pilótaválogatott színeiben részt vett az apja tiszteletére rendezett futballmeccsen is, ahol gólt is szerzett. Ezt követően a nagydíj minden pillanatát a helyszínről figyelte, ahova menedzsere, az oltalmazó Sabine Kehm kíséretében érkezett.

13892187_10154362880448669_566703558494886681_n



A fiatal német maga is elkezdett felkapaszkodni az autóversenyzés ranglétráján, a minél teljesebb felkészülés jegyében pedig idén dupla programot teljesít, nem is eredménytelenül: a német és az olasz F4-es bajnokságban is a tabella második helyén áll jelenleg. Ha így folytatja, elég nagy az esély arra, hogy néhány éven belül - már csak a marketingértéke miatt is - egy F1-es tesztlehetőséggel is megjutalmazza valaki, erre pedig kézenfekvő jelölt lenne a Ferrari vagy a Mercedes, amelyeknél hétszeres világbajnok apja is vezetett. Mick éppen ennek a két istállónak a garázsában töltötte a legtöbb időt a hétvégén.

Jelenleg persze ilyen távlati tervekről még nincs szó, de amikor megkérdezték Toto Wolffot a pilótacsemetével való találkozásról, a Mercedes vezetője így felelt. „Mick egy remek benyomást keltő fiatalember. Barátságos, szerény, jól nevelt - minden megvan benne, amit egy tinédzsertől elvárhatunk.”

A Schumacher család barátja és menedzsere, Sabine Kehm pedig elhintette, hogy a fiatal versenyző eltökélt a formulaautózás legalacsonyabb kategóriájából való feljebblépés iránt: „Jelenleg Mick a német és az olasz Formula-4-ben szerepel, a következő logikus lépést pedig a Formula-3 jelenti számára, ahol hamarosan újabb tesztet teljesít.”

CosDbQyWEAAH8pz

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: