DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. szeptember 21. csütörtök
F1

Vietnam is F1-es pályát épít?

Délkelet-Ázsia jelenleg két F1-es futammal és egy pilótával képviselteti magát a sportágban, de könnyen lehet, hogy hamarosan egy újabb helyszín csatlakozik majd a versenynaptárhoz.

Időről időre felröppennek olyan hírek, hogy melyik ország vagy melyik új helyszín mutatkozhat be legközelebb a sportágban. Legutóbb igencsak erős volt Las Vegas lobbija egy F1-es futamáért, aztán az Olasz Bari városa jelentette be, hogy 2020-tól Mediterrán Nagydíjat akarnak szervezni. Idén Azerbajdzsán került fel az F1-es térképre az Európa Nagydíj révén, most pedig Vietnamot, egy újabb, autósport-történelemmel nem rendelkező országot emlegetnek, mint új futamhelyszínt.Baku után azonban már nem lepődünk meg semmin, már ami azt illeti, hogy a 21. században bárhol a világon rendezhetnek Forma-1-es futamot. Helyi lapok tudni vélik, hogy országban Forma-1-es pálya építését tervezik a főváros, Hanoi közelében. Martin Sorrell, a Forma-1 igazgatótanácsának a tagja nemrég a formula1.com-nak adott interjújában szellőztette meg, hogy a száguldó cirkusz egyszer Vietnamban is versenyezni fog majd. Egyelőre semmilyen más információt nem tudni arról, hogy milyen lesz a pálya, vagy hogy kik állnak az építés mögött.

Délkelet-Ázsia jelenleg két F1-es futammal rendelkezik: 1999-ben Malajzia, 2008-ban Szingapúr mutatkozott be a sportágban, s miután Alex Yoong személyében a térség 2001-ben felavatta első pilótáját is, idén az Rio Haryanto képviseli a térséget a Manor színeiben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: