DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Indonézia Haryanto búcsújára készül

A Német Nagydíjon biztosan versenyez, de nagy az esélye, hogy utána búcsút int az F1-nek a Manor pilótája. Hazájából nem túl biztató hírek érkeznek szponzori hátterét illetően.

Míg a szezon korábbi részében csak pletykaszinten kezelték, most már kész ténynek vehető: az indonéz F1-es, Rio Haryanto szponzori csomagja a Manor csapatnál csak a Magyar Nagydíjig volt elegendő, a folytatáshoz szükséges összeg pedig nem gyűlt össze. Az istálló Németországban még nem cserél versenyzőt, tekintettel a rövid szünetre a versenyek között, így Haryanto haladékot kap – ha azonban a nyári szünidőben sem gyűjti össze a folytatáshoz szükséges keretet, a Belga Nagydíjon már nem ő versenyez a kiscsapatnál.



Indonéziában azonban nem túl derűlátóak a folytatást illetően, sőt, a sportminisztérium – amely ma hivatalos bejelentést tett arról, hogy Haryanto ott lesz Hockenheimben – kifejezetten lelombozóan számolt be az elmúlt hetek eseményeiről.

A Jakarta Globe lapnak a miniszterhelyettes elmondta, 16 állami tulajdonban levő vállalkozással léptek kapcsolatba, hogy szponzori támogatást kérjenek, „de csak egyetlen válaszolt.” Nem csupán az állami cégeknél érdeklődtek: „A bankokat is megkerestük, de egyetlentől sem kaptunk választ.”

A Bahreinben McLarenhez beugró és pontot szerző Stoffel Vandoorne neve már felmerült, mint az indonéz lehetséges utódjáé, habár a wokingi csapat cáfolta, hogy kölcsönadnák versenyzőjüket. „Csak pletyka, semmi több” – mondta az istálló szóvivője. A L’Equipe és Auto Motor und Sport egy másik esélyes nevét is megemlítették, a Mercedes és Renault által egyaránt támogatott francia Esteban Oconét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: