DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso a motorcsere ellenére is Q3-ba jutna

Bár a két pénteki szabadedzés között vissza kellett tenni az autójába egy korábbi erőforrást, alapvetően optimistán tekint előre a McLaren-Honda F1-es pilótája, aki folytatná remek időmérős sorozatát.

Biztatóan indult a McLaren-Honda számára a 31. Formula-1-es Magyar Nagydíj, hiszen két pilótájuk, Fernando Alonso és Jenson Button mindkét pénteki szabadedzést a hetedik és nyolcadik pozícióban zárta, azaz egyelőre ők tűnnek a negyedik erőnek a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari mögött. Pedig a mindkétszer előrébb végző spanyolnak nem is alakult zökkenőmentesen a napja, hiszen a két tréning között meghibásodást észleltek a motorjában, amelynek helyére így vissza kellett tenni egy korábbi egységet.

Alonso-McLaren-Hungaroring-péntek



„Az első edzés elég jól ment, nem voltak problémáink, de az azt követő technikai megbeszélésre bejött egy Honda-mérnök, aki azt mondta, jobb lenne kicserélnünk az erőforrást” – magyarázta Alonso az F1i.com szakoldal hasábjain. „Ezért visszatették azt, amit Ausztriában és Azerbajdzsánban használtam, s mivel nem adódott vele semmi gond a második gyakorláson, ez is marad az autóban szombatra. Természetesen rossz hír, ha le kell cserélni egy olyan erőforrást, amivel csak egy nagydíjat teljesítettünk, méghozzá Silverstone-ban, de ez nem visszalépés, hanem teljesen normális.”

Alonso az optimizmusra okot adó kezdés ellenére is tisztában van vele, hogy a többiek még sokat javulhatnak az időmérőre, ám így is bízik benne, hogy folytatódhat az a sorozatuk, miszerint Monaco óta egy kivételével mindig bejutottak a kvalifikáció utolsó szakaszába (igaz, Ausztriában ez Button révén sikerült a wokingi istállónak).

„Ma a hetedik helyen végeztünk, de meglátjuk, hogyan alakulnak a továbbiak. Silverstone-ban is hasonlóan kezdtünk, s végül tizedikként bejutottunk a Q3-ba. Úgy gondolom, itt is harcban leszünk ezért, és remélhetőleg bent is leszünk a legjobb tízben, mert ez előnyt jelent a futamra. Meglátjuk, mi lesz szombaton, mivel a többiek, különösen a Mercedes, sokat szoktak javulni, amikor feltekerik a motort. Itt viszont nem számít annyira a motorerő, így bízunk benne, hogy nem lesz akkora előnyük ebből és velük tudunk maradni. Az elmúlt öt versenyből csak Azerbajdzsánban nem fértünk be a Q3-ba, szóval holnap is erre számítok. Mivel itt nagyon nehéz előzni, fontos lenne minél előrébbről rajtolni” – fogalmazott a kétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: